مشخصات مقاله
-
3515
-
0.0
-
3914
-
0
-
1
برنامه نویسی تحت اندروید با Android Studio بررسی و اعتبار سنجی طرح بندی
بکاربردن طرح های کلی و مشاهده ی عملکرد آن ها
Review Layout :
(در پروژه ی com.vogella.android.first) فایل layout activity_main.xml را در پوشه ی res/layout باز کنید . طرح بندی XML را در ویرایش گر بصری (Visual editor) و ساختار XML بررسی کنید .
تنظیم Views
به جز layout manager کلیه ی view ها را حذف کنید . در حالت طراحی بصری (visual design mode) می توانید با راست کلیک کردن روی view مورد نظر و انتخاب مدخل delete, آن را حذف کنید .
توجه: Android Studio مکرراً مقادیر حقیقی را جایگزینvalues placeholder می کند که گاهی اوقات فرایند مقایسه ی فایل ها را دشوار می سازد . برای مشاهده ی value placeholder روی مقدار مربوطه دوبار کلیک کنید .
یک (EditText) plaintext و یک Button به طرح کلی اضافه کنید . آسان ترین روش برای انجام این کار, این است که عناصر مزبور را در Palette یافته و سپس آن ها را بکشید و داخل طرح کلی (layout) خود قرار دهید .
حال, با استفاده از ویرایشگر متن (XML Editor) شناسه ی فیلد EditText را به main_input تغییر دهید که در فایل XML بدین شکل id/main_input+@ درخواهد آمد .
متن روی دکمه ((button text را از طریق خصوصیات android:text به Start تغییر دهید, سپس اسم onClick را به خصوصیات android:onClick دکمه (Button) اختصاص دهید . این کار اعلان می کند که بمحض کلیک روی دکمه, متد public void onclick (view view) در Activity فراخوانی می شود . این متد در مرحله ی بعد پیاده سازی می شود .
پس از اعمال کلیه ی تغییرات فوق فایل layout شما باید چیزی مشابه کد زیر در آید :
توجه: ممکن است پیغام های خطایی را در editor (برای مثال, مبنی بر استفاده ی شما از hard-code strings) مشاهده کنید که می توان در برنامه های کاربردی نمونه نمایشی (demo app) آن ها را استثناً نادیده گرفت .
بررسی و اعتبار سنجی طرح بندی (layout validation)
می توانید برنامه ی مورد نظر را در شبیه ساز راه اندازی کنید یا از layout review در محیط برنامه نویسی خود (IDE) استفاده کنید . طرح بندی حاصله باید چیزی مشابه تصویر زیر باشد :
چنانچه در این مرحله برنامه ی خود را اجرا کرده و دکمه ی مورد نظر را فشار دهید, برنامه از کار می افتد زیرا شما هنوز activity را تنظیم نکرده اید.
بررسی و اعتبار سنجی عملکرد دکمه
برنامه ی خود را راه اندازی کنید . اکنون روی دکمه ی مورد نظر کلیک کنید تا از کارایی و عملکرد صحیح آن (نمایش واژه ی toast در pop-up message) اطمینان کسب کنید.
نمایش متن از فیلد EditText
به source code بازگشته و متد findviewbyId را با id صحیح بکارببرید, سپس شئ بازگشتی را به EditText تبدیل کنید ( برای مثال (EditText text = (EditText) findViewById(id ) . می توانید id صحیح را از طریق کلاس R بدست آورید . باید زیر ID ذخیره و main_input نام گذاری شده باشد.
برای خواندن رشته در فیلد Editor و افزودن متن مورد نظر به پیغام Toast از متد ()text.getText().toString استفاده کنید.
package com.vogella.android.first;
import android.app.Activity;
import android.os.Bundle;
import android.util.Log;
import android.view.View;
import android.widget.EditText;
import android.widget.Toast;
public class MainActivity extends Activity {
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
if (BuildConfig.DEBUG) {
Log.d(Constants.LOG, "onCreated called");
}
setContentView(R.layout.activity_main);
}
// you may have here an onCreateOptionsMenu method
// this method is not required for this exercise
// therefore I deleted it
public void onClick(View view) {
EditText input = (EditText) findViewById(R.id.main_input);
String string = input.getText().toString();
Toast.makeText(this, string, Toast.LENGTH_LONG).show();
}
}
بررسی و اعتبار سنجی popup message
برنامه ی خود را مجدداً راه اندازی کنید و مطمئن شوید که Toast متن موجود در فیلد EditText را نمایش می دهد .
تنظیم طرح بندیview در زمان- اجرا
افزودن radio group و radio button به طرح کلی:
همچنان به استفاده از پروژه ی مذکور (com.vogella.android.first) ادامه می دهیم . در این تمرین به طرح کلی خود radio button اضافه خواهیم کرد . بسته به انتخاب کاربر, حالت نمایش و چیدمان radio button ها از افقی به عمودی تغییر می یابد .
فایل layout را باز کرده و یک radio group به همراه دو radio button به طرح بندی خود اضافه می کنیم, سپس آن را طبق جدول زیر بکار می بریم :
جدول 7. تخصیص شناسه
فایل layout حاصله باید شبیه لیست زیر باشد . توجه کنید که فقط بخش Radio Group جدید می باشد.
طرح بندی حاصله باید چیزی شبیه به تصویر زیر باشد :
تغییر جهت قرار گیری radio group به صورت پویا
در وهله ی اول, متد onCreate() را در activity تغییر دهید . حال برای پیدا کردن RadioGroupدر طرح بندی (layout), متد friendViewId() را بکار ببرید .
اکنون, یک listener به radiogroup خود اضافه کرده که به دنبال آن جهت radio button ها بر اساس انتخاب جاری دکمه ها تغییر می یابد . دکمه ی انتخابی (اینکه کدام دکمه انتخاب شود) توسط پارامتر ID انتخاب می شود .
نکته:
RadioGroup به شما اجازه می دهد یک RadioGroup.onCheckedChangeListener از پکیج android.widget.RadioGroup توسط متد setOnCheckedChangeListener() اضافه کنید . این listener در صورت تغییر انتخاب radio group تغییر می یابد . می توانید با استفاده از کد زیر به عنوان template, listener را بکار ببرید .
نمونه ی نمایشی برنامه ی کاربردی
در این تمرین شما با نحوه ی ایجاد و استفاده از منابع اندروید (و همچنین تکرار فرایند ساخت یا ساخت مجدد برنامه ی کاربردی تعاملی) آشنا می شوید .
این برنامه در گوگل پلی موجود می باشد. متناوباً می توانید با اسکن بار کد زیر (توسط گوشی اندرویدتان) برنامه ی نام برده را از گوگل پلی دانلود کنید.
RadioGroup group1 = (RadioGroup) findViewById(R.id.orientation);
group1.setOnCheckedChangeListener(new RadioGroup.OnCheckedChangeListener() {
@Override
public void onCheckedChanged(RadioGroup group, int checkedId) {
switch (checkedId) {
case R.id.horizontal:
group.setOrientation(LinearLayout.HORIZONTAL);
break;
case R.id.vertical:
group.setOrientation(LinearLayout.VERTICAL);
break;
}
}
});
اعتبارسنجی
برنامه ی خود را راه اندازی کرده و radio button دلخواه را راه اندازی کنید . توجه داشته باشید جهت قرار گیری دکمه ها طبق انتخاب شما تغییر کند .