جدول یا ماتریکس wizard شما را در ایجاد مرحلخ به مرحله ی گزارش کمک می کند. در این بخش اولین گزارش خود را با استفاده wizard ایجاد خواهیم کرد.
جدول یا ماتریکس wizard را یا از صفحه ی Getting Started و یا New Report or Dataset آغاز کنید. جدول یا ماتریکس wizard را انتاخب کنید. اولین مرحله انتخاب یک دیتاست می باشد:

رفتار پیش فرض استفاده از یک دیتاست مشترک موجود می باشد. دیتاست را از لیست انتخاب کنید، یا روی Browse کلیک کنید تا آنچه را می خواهید جستجو کنید. دیتاست ایجاد شده در Getting Started هنوز استفاده نشده، بنابراین در لیست نمایش داده نمی شود. روی Browse کلیک کنید و به فولدر مناسب بروید، جایی که آن را ذخیره کرده اید و دیتاست را انتخاب کرده و سپس روی Open کلیک کنید.

شما به صفحه ی Choose Dataset با TutorialDataset1 انتخاب شده باز خواهید گشت، روی Next کلیک کنید تا وارد صفحه ی Arrange fieldsشوید. صفحه را مانند تصویر زیر کامل کنید:

صفحه ی Arrange Fields دارای سه مکان برای شماست تا فیلدها را از لیست Available fields درگ و دراپ کنید: گروه های Row (ردیف)، گروه های Column (ستون) و مقادیر (Values). گروه های Columns در سراسر صفحه گسترش می یابد، گروه های Rows در
پایین صفحه گسترش پیدا کرده و Values هم در بین ردیف ها و ستون ها قرار می گیرند. انتخاب های بالا یک گزارش از نوع ماتریکس (matrix-type ) ارائه می دهد. برای داشتن یک گزارش جدولی همه ی ستون های مورد نظر را در لیست Values درگ و دراپ کنید.
برای ادامه روی Next در دیالوگ layout کلیک کرده و دیالوگ را مانند زیر پر کنید:

اگر شما دکمه ی رادیو رت که در زیر Show subtotals and grand totals قرار دارد، تغییر دهید، لی اوت برای انعکاس انتخاب شما آپدیت می شود. قسمت Expand/collapse groups به طور پیش فرض در حالت انتخاب شده می باشد، این امر اجازه می دهد که برای باز کردن روی
علامت به علاوه و برایبستن رویعلامت منها کلیک کنیم.
برای ادامه دادن و وارد شدن به صفحه ی style روی Next کلیک کنید و یکی از روش ها را مانند ریر انتخاب کنید:

برای تکمیل wizard روی Finish کلیک کنید، شما اکنون یک گزارش آماده کرده اید:

روی دکمه ی Run در قسمت نوار کلیک کنید تا گزارش را مشاهده کنید:

در این قسمت گزارش نیاز به کمی پاکسازی دارد. شما می توانید تیتر یک گزارش را کامل کنید، روی سلول های گزارش کلیک کنید و وارد پنجره ی Properties شوید تا قالب بندی را پاکسازی کنید. با این حال با کلیک کردن روی در صفحه ی Table یا Matrix Wizard یک گزارش ایجاد کرده اید.
شما می توانید گزارش را در هارد دیسک داخلی، یک فولدر در Report Manager (اگر SSRS به حالت Native باشد.) و یا در یک کتابخانه ی اسناد (document library) (اگر SSRS در حالت SharePoint Integrated در حال اجرا باشد.) ذخیره کنید. روی آیکن دیسک در
بالای پنجره ی Report Builder کلیک کنید و یا Save را از منوی Report Builder انتخاب کنید، سپس وارد فولدر مناسب شوید. گسترش گزارش ها (deploying report) در بخش های بعد مورد بررسی قرار خواهند گرفت.