
یادگیری سی شارپ از مفاهیم پایه تا پروژه محور: شیگرایی، کار با SQL و LINQ، ORMها (Entity Framework)، ساخت پروژه مدیریت رستوران با گزارشات حرفهای و امکانات کامل!
مشاهده بیشتر
یادگیری MVC Core از مبانی تا پیشرفته: شیگرایی، Routing، Entity Framework، امنیت، تست یونیت، Razor، Ajax، و پروژههای کاربردی! یک دوره کامل برای تسلط بر توسعه وب با ASP.NET Core. به صورت حضوری و آنلاین!
مشاهده بیشتریادگیری سی شارپ رایگان
در این دوره آموزشی به آموزش گام به گام برنامه نویسی ویندوز و وب با زبان جدید سی شارپ C# می پردازیم . با ارایه مثال های عملی و سورس کد در هر بخش .
کتابخانه ها در سی شارپ

.NET Framework کتابخانه ای عظیم متشکل از کلاس های گوناگون و مختلف هست که هر یک برای منظور خاصی به کار می رود. درباره ی برخی از کلاس های نام برده در مباحث پیش رو بحث خواهیم کرد. با این وجود چنانچه .NET Framework قابلیت مورد نیاز را فراهم نکرد شما می توانید کتابخانه ی دلخواه خود را ایجاد کرده و آن را در چندین برنامه به کار ببرید. همچنین می توانید کتابخانه ای بسازید که جنبه ی تجاری داشته و بتوان آن را توزیع کرده و به فروش رساند. برای مثال می توان چندین کلاس آماده داخل یک کتابخانه گنجاند و در دسترس دیگران قرار داد.

همانطور که در بخش پیشین گفتیم کتابخانه ها ابزارهای کمکی هستند که می توانیم در پروژه های دلخواه از آن ها استفاده کنیم. برای زبان های برنامه نویسی رایج در دنیا کتابخانه های بسیاری موجود و در دسترس است که بسیاری از آن ها رایگان نیز هستند. در این بخش از آموزش سی شارپ می خواهیم روش ساخت یک کتابخانه سفارشی را با هم بررسی کنیم.

در محیط ویژوال استودیو می توان چندین مدل پروژه با زبان برنامه نویسی سی شارپ ایجاد نمود که یکی از آن ها کتابخانه است. کتابخانه ها به عنوان ابزارهای کمکی قدرتمند راهکارهای سودمند و موثری در پیاده سازی پروژه های نرم افزاری دارند. گاهی ممکن است نوع پروژه ای که قبلا ساخته و ایجاد کرده اید را بخواهید به حالت کتابخانه تغییر دهید.

در محیط ویژوال استودیو می توان چندین مدل پروژه با زبان برنامه نویسی سی شارپ ایجاد نمود که یکی از آن ها کتابخانه است. کتابخانه ها به عنوان ابزارهای کمکی قدرتمند راهکارهای سودمند و موثری در پیاده سازی پروژه های نرم افزاری دارند.

پس از ایجاد یک کتابخانه (توسط خودمان یا دریافت از هر منبع دیگر) بایستی آن کتابخانه را به پروژه مورد نظر خود اضافه کنیم تا امکان استفاده از آن در پروژه مهیا گردد. در این مقاله به بیان روش انجام این کار خواهیم پرداخت.

برخلاف خیلی از زبان های برنامه نویسی دیگر مثل : C++ یا (Object) Pascal (Delphi), زبان C# فاقد کتابخانه ی توکار (متعلق به خود) می باشد . لازم به ذکر است که این فقدان به معنای کارایی و قابلیت کمتر و ضعف برنامه C# نیست . بلکه زبان C# به دلیل همین انعطاف پذیری بالایی که دارد، می تواند از کتابخانه های دیگر زبان های برنامه نویسی نهایت بهره را ببرد.

در زبان سی شارپ می توان از کتابخانه های نوشته شده به زبان های دیگر نیز استفاده کرد. در این مقاله مثالی از کاربرد یک کتابخانه به زبان ویژوال بیسیک را در یک برنامه سی شارپ با هم مرور می کنیم.

یک از اهداف اصلی که در.NET دنبال می شود, فراهم کردن امکان همکاری بین زبان های مختلف است (مانند به اشتراک گذاری کد). یکی از روش هایی که این امر را امکان پذیر می کند, توانایی استفاده از قابلیت های یک زبان در برنامه ای است که توسط زبان برنامه نویسی دیگر نوشته شده. به طور مثال, می توان از (کتابخانه ی غنی) توابع Visual Basic در یک برنامه ی کاربردی سی شارپ بهره جست. به این خاطر که هیچ کتابخانه ای صد در صد کامل نیست, ممکن است به قابلیتی نیاز پیدا کنید که در خود زبان انتخابی (زبانی که هم اکنون برای برنامه نویسی به کار می برید) موجود نباشد.