مشخصات مقاله
سئو سایت و مرتبط بودن اسم فایل ها
SEO – بهینه سازی سایت و مرتبط بودن اسم فایل ها
یکی از ساده ترین روش های بهینه سازی سایت و بهبود رتبه ی آن، انتخاب اسم مرتبط و مناسب برای فایل ها می باشد. قبل از اقدام به نوشتن این آموزش تحقیقاتی در زمینه ی اسم فایل ها انجام داده و نتیجه گرفتیم که موتورهای جستجوی مطرح همچون Google اهمیت زیادی به اسم فایل ها می دهند.
لازم است به محتوایی که می خواهید داخل سایت خود قرار دهید خوب فکر کرده و یک نام مرتبط به صفحه تخصیص دهید.
کافی است کلمات کلیدی را در موتور جستجوی گوگل امتحان نمایید. خواهید دید که اسم فایل های مرتبط و منطبق با کلیدواژه های مزبور به صورت هایلایت شده برای شما نمایش داده می شود. به این نتیجه می رسیم که اسم فایل را بایستی کلمات کلیدی مناسب و مرتبط انتخاب نمایید.
روش نام گذاری فایل ها
- 1. اسم فایل ترجیحا می بایست مختصر اما توصیفی باشد.
- 2. توصیه می کنیم از کلیدواژه های یکسان برای اسم فایل (اسم صفحه) و عنوان صفحه استفاده کنید.
- 3. از بکار بردن اسم هایی همچون service.htm یا job.htm برای صفحه خودداری نمایید چراکه بیش از حد کلی و فراگیر هستند. بجای آن بهتر است از اسم دقیق و واقعی سرویس نظیر computer-repairing.htm استفاده نمایید.
- 4. از بکار بردن بیش از 3 تا 4 کلمه در اسم فایل خودداری نمایید.
- 5. کلیدواژه ها را بجای زیر خط (underline) با خط ربط (hyphen) از هم جدا نمایید.
- 6. تا حد امکان از دو کلیدواژه بیشتر استفاده نکنید.
نمونه هایی از اسم فایل بهینه انتخاب شده
در زیر برخی از file name هایی (اسم صفحات) که هم از دید کاربر و هم از نظر SEO بهینه هستند (و ترجیح داده می شوند) را مشاهده می کنید:
- · slazenger-brand-balls.html
- · wimbledon-brand-balls.html
- · wilson-brand-balls.html
همان طور که می بینید کلیدواژه ها بجای underline توسط hyphen از هم جدا شده اند. موتور جستجوی گوگل اسم فایل ها را به صورت زیر تجزیه و تحلیل می کند:
اسم فایل seo-relevant-filename را به صورت (یا معادل) seo relevant filename می بیند.
استفاده از underline به هیچ وجه توصیه نمی شود، چراکه گوگل آن را به صورت زیر تجزیه و تحلیل می کند:
seo_relevant_filename را به صورت seorelevantfilename می بیند (که اصلا مطلوب نیست).
پسوند فایل
لازم به ذکر است که پسوندهایی نظیر .html،.htm، .php یا هر پسوند مشابه دیگری هیچ کاری برای بازدیدکننده از سایت شما نمی کند و صرفا برای سرورهای وب و پردازش صفحات درنظر گرفته شده. با ذکر این پسوندها در واقع شما به بازدیدکنندگان سایت خود اعلان می کنید که صفحات چگونه تولید می شوند و هیچ کمکی در بهینه سازی سایت به شما نمی کند.
بسیاری از مدیریان سایت فکر می کنند بهتر است از پسوند در اسم فایل استفاده نکنند. این امر می تواند به میزان محدودی در بهبود رتبه ی سایت به شما کمک کند.
کلماتی که پس از نام دامنه می آید (URL Sub-Directory Name)
از دیدگاه بهینه سازی سایت و بهبود SEO، تعیین نام برای sub-directory های URL چندان اهمیتی ندارد. کافی است کلیدواژه ای را در موتورهای جستجو امتحان کنید، خواهید دید که اسم subdirectory ای (نتیجه ای) که با کلیدواژه های مورد جستجو منطبق باشد (نام subdirectory متناظر با کلیدواژه داشته باشد) یافت نمی شود. اما از نظر کاربر، می بایست نام sub-directory را مختصر و کوتاه نگه دارید.
در پایان پیشنهاد می کنیم به هنگام نام گذاری فایل های این نکات را در نظر داشته باشید:
- · اسم فایل ها را مختصر، ساده، توصیفی و تا حد امکان مرتبط با محتوای سایت انتخاب کنید.
- · سعی کنید بیش از 3 تا 4 کلمه در اسم فایل (صفحات) خود استفاده نکنید و از این کلیدواژه ها در عنوان صفحه نیز استفاده نمایید.
- · تمامی کلیدواژه ها را توسط هایفن از هم تفکیک کنید (برای این منظور به هیچ وجه از underline استفاده نکنید).
- · نام subdirectory های خود را تا حد امکان کوتاه انتخاب کنید.
- · سعی کنید حجم فایل از 101 کیلوبایت تجاوز نکند، زیرا گوگل فایل های با سایز بیشتر را تقریبا حذف می کند و نادیده می گیرد.