نقشه راه آموزش برنامه نویسی
اگر در زمینهی برنامه نویسی دانشی ندارید و یا اینکه در حیطه دیگری مشغول به کار هستید، اما به یادگیری این حرفه پرطرفدار علاقمند هستید؛ پیشنهاد می کنیم قبل از هر گونه اقدامی برای خرید پکیج های فراگیر و ثبت نام در دوره های اینترنتی با مشاوران و کارشناسان
آموزشگاه تحلیل داده تماس حاصل نمایید و نقشه راه
مناسب با اهداف و آینده ای که در نظر گرفته اید را دریافت نمایید.
برای شروع آموزش برنامه نویسی بهتر است دارای اطلاعاتی در زمینهی معماری و سخت افزار سیستم های کامپیوتری، ویندوز و سیستم عامل، منطق برنامه نویسی، طراحی فلوچارت و الگوریتم و... به شما در فراگیری و پیشرفت بیشتر در ادامه مسیر کمک شایانی خواهد نمود. به همین جهت می توانید در"آموزش منطق و مقدمات برنامه نویسی به همراه الگوریتم و فلوچارت" ثبت نام نمایید و قدمی مطمئن و محکم برای ورود به دنیای جذاب برنامه نویسی بردارید.
پس از آشنایی مقدماتی با مباحث ابتدایی گام بعدی انتخاب آینده ی شغلی خود به عنوان یک برنامه نویس می باشد. در این مرحله باید نسبت به موضوعاتی مانند برنامه نویسی فرانت اند، برنامه نویسی بک اند و برنامه نویس فول استک، پشتیبان نرم افزار، برنامه نویسی موبایل، معماری نرم افزار و... اطلاعات بیشتری کسب نمایید و متناسب با زمینهی شغلی مورد نظر خود به انتخاب زبان برنامه نویسی که قصد یادگیری آن را دارید بپردازید.
پیشنهاد ما به شما جهت انتخاب هرچه دقیق تر مسیر یادگیری و آینده حرفه ای خود این است که نگاهی به درآمد و بازار کار برنامه نویسان
در ایران و خارج از کشور بپردازید و همچنین امکان انجام پروژه های فریلنسری را برای هر زبان برنامه نویسی به صورت جداگانه بررسی نمایید.
زبانهای برنامه نویسی بک اند
وبسایتها و نرم افزارها عمدتاً به دو بخش تقسیم میشود، فرانت اند (Frontend)و بک اند (Backend)
؛ بدیهی است که هر دوی آنها مجموعه ای از ابزارها و فناوری های مربوط به خود را دارند. به عنوان مثال، هنگامی که در مورد توسعه Frontend صحبت می کنیم، همیشه سه زبان اصلی HTML، CSS و JavaScript برای یادگیری وجود دارد.
به همین ترتیب، وقتی صحبت از توسعه بک اند (Backend) به میان میآید ، ما در درجه اول به یک زبان برنامهنویسی Backend (یا سمت سرور)
برای عملکرد وبسایت همراه با ابزارها و فنآوریهای مختلف دیگر مانند پایگاههای داده، فریم ورکها، سرورها و... نیاز داریم.
شما باید یک زبان برنامه نویسی را دردرجه اول براساس علاقه خود و با در نظر گرفتن پارامترهای مختلف مانند بازارکار، مدت زمان یادگیری، عملکرد و... انتخاب نمایید. علاوه بر این، باید تقاضا و محبوبیت را نیز برای زبان برنامه نویسی مورد نظر خود در نظر بگیرید.
زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون
به دلیل سازگاری با فناوریهای پیشرفته مانند یادگیری ماشین، اینترنت اشیا (IoT)، علم داده و ... . بسیار محبوب و مشهور است. اجازه دهید به شما بگوییم که این زبان برنامهنویسی به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد و برای توسعه وب بسیار مناسب است.
حتی یکی از غول های فناوری اطلاعات، گوگل؛ به طور قابل توجهی به پایتون متکی است. یکی از مزایای اصلی استفاده از پایتون برای توسعه وب، مجموعه عظیم کتابخانه های استاندارد آن است که کار توسعه دهندگان را نسبتاً آسان و کارآمد می کند.
ویژگی های برجسته و منحصر به فرد پایتون مانند خوانایی کد، ادغام آسان با زبان های دیگر، پشتیبانی از برنامه نویسی رابط کاربری گرافیکی و... آن را به یک زبان محبوب در میان توسعه دهندگان وب تبدیل می کند.
زبان برنامه نویسی PHP
PHP
(یا Hypertext Preprocessor) یک زبان ماندگار در دنیای وب است. این زبان برنامه نویسی اپن سورس سمت سرور در سال 1994 ایجاد و به طور خاص برای توسعه وب استفاده می شود.
از آنجایی که این یک زبان تفسیری است، نیازی به کامپایلر نیز ندارد و همچنین میتواند روی هر سیستم عاملی مانند ویندوز، لینوکس، macOS، یونیکس و ... اجرا شود. PHP به عنوان یک زبان برنامه نویسی سمت سرور بسیار ایمن است زیرا توابع هش متعددی در PHP برای رمزگذاری داده های کاربر وجود دارد.
زبان برنامه نویسی جاوا
زبان جاوا
یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی برای توسعه وب است. زبان برنامه نویسی شی گرا به طور گسترده برای توسعه برنامه های وب در مقیاس سازمانی همراه با توسعه برنامه های کاربردی اندروید، برنامه های دسکتاپ، نرم افزارهای علمی و ... استفاده می شود.
مزیت اصلی استفاده از جاوا این است که بر اساس اصل Write Once Run Anywhere کار می کند، یعنی کد جاوا کامپایل شده را می توان بر روی هر پلتفرمی که جاوا را پشتیبانی می کند بدون نیاز به کامپایل مجدد اجرا کرد. به عبارت دقیق تر، کد جاوا ابتدا به کد بایت که مستقل از ماشین است کامپایل می شود و سپس این کد بایت بدون توجه به معماری زیربنایی بر روی JVM اجرا می شود. علاوه بر این، جاوا از multithreading پشتیبانی می کند که امکان اجرای همزمان دو یا چند رشته را برای حداکثر استفاده از CPU فراهم می کند.
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت (Node.js)
جاوا اسکریپت
یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در جهان است. امروزه میلیون ها وب سایت را نیرو می دهد و انبوهی از توسعه دهندگان و طراحان را برای ایجاد ویژگی هایی برای وب جذب کرده است. اگر در برنامه نویسی تازه کار هستید، جاوا اسکریپت به راحتی یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی است.
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت عمدتاً برای اسکریپت نویسی سمت مشتری استفاده می شد. از آنجایی که جاوا اسکریپت فقط در تگ script قابل استفاده بود، توسعه دهندگان مجبور بودند در چندین زبان و فریمورک بین اجزای front-end و back-end کار کنند. Node.js، که یک محیط ران تایم و شامل همه مواردی می باشد، که برای اجرای یک برنامه نوشته شده با زبان جاوا اسکریپت لازم است.
زبان برنامه نویسی سی شارپ
زبان برنامه نویسی سی شارپ
یکی از معدود زبان هایی است که در چند سال اخیر به طور مداوم در گروه پنج زبان برنامه نویسی برتر در شاخص های استاندارد مختلف رتبه بندی شده است. اگرچه، باید بدانید که این زبان همه منظوره در ابتدا توسط مایکروسافت و عمدتاً برای چارچوب .Net توسعه داده شد. علاوه بر توسعه وب، اکنون سی شارپ به طور گسترده در زمینه های مختلفی مانند توسعه برنامه های کاربردی ویندوز استفاده می شود.
یادگیری برنامه نویسی فرانت اند
Frontend Development
به قسمتی از برنامه گفته میشود که کاربر با آن در ارتباط است و نحوه نمایش برنامه برای کاربر را مشخص میکند. هنگام ساخت یک رابط کاربری قوی، تعاملی و جذاب، موارد زیادی در پشت صحنه رخ میدهد. زبان های فرانت اند نقش مهمی در توسعه اپلیکیشن دارند. اگر تمایل دارید وارد حوزه کاری جذاب فرانت اند شوید، به شما پیشنهاد میکنیم در دوره آموزش فرانت اند
آموزشگاه تحلیل داده؛ که در کنار اساتید حرفه ای و با سابقه به صورت پروژه محور تدریس میگردد شرکت نمایید.
فرانت اند بخشی از وب است که عناصر یا ویژگی های ظاهری وب سایت را توسعه داده و ایجاد میکند که بلافاصله در دسترس کاربر نهایی یا مشتری قرار گیرد. یک توسعهدهنده فرانتاند، در اصل، مسئول طراحی ظاهر وبسایت است از جمله استایل، تصاویر، متن، تراز، منو، رنگها و ... و تلاش میکند تا تجربه کاربری خوبی ایجاد کند. در ادامه به معرفی زبانهای برنامه نویسی و فریم ورکهای فرانت میپردازیم:
1. زبان برنامه نویسی (HTML)
پرکاربردترین زبان فرانت اند HTML است که یک زبان نشانه گذاری است. HTML مخفف HyperText Markup Language
است. یک زبان برنامه نویسی است که برای ساخت وب سایت ها و برنامه های وب استفاده میشود و در نتیجه، محتوای متنی تعاملی و پویاتری تولید میشود.
صفحه وب معمولاً به زبان HTML
نوشته و از طریق مرورگر وب نمایش داده میشود. URL هر صفحه وب را مشخص میکند که بسته به نیاز ممکن است ایستا یا پویا باشد. اگر فقط از HTML برای توسعه استفاده کنیم، میتوانیم صفحات وب استاتیک ایجاد نماییم.
2. زبان برنامه نویسی (CSS)
زبان CSS
یا Cascading Style Sheets یک زبان طراحی است که ارائه صفحات وب را ساده میکند. در واقع با استفاده از CSS میتوانید صفحات سایت خود را از طریق استایل دهی، رنگ بندی و... سفارشی نمایید.
3. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت
زبان جاوا اسکریپت
یک زبان برنامه نویسی در سمت کلاینت و اپن سورس است. هدف اصلی آن افزایش تعامل کاربر با یک صفحه وب میباشد. به عبارت دیگر، شما میتوانید از این زبان برنامه نویسی برای بهبود پویایی و تعامل وب سایت خود استفاده نمایید. جاوا اسکریپت
همچنین به طور گسترده در توسعه بازی ها و برنامه های موبایل استفاده میشود. سرعت عالی، قابلیت تعامل با مرورگرها تنها تعدادی از ویژگی های ضروری جاوا اسکریپت هستند.
4. فریمورک ری اکت جی اس (Reactjs)
فریم ورک React
یک کتابخانه توسعه UI است که با جاوا اسکریپت نوشته شده است. فیس بوک و جامعه توسعه دهندگان اپن سورس آن را پشتیبانی میکنند. اگرچه React یک کتابخانه است و نه یک زبان، استفاده از آن در توسعه وب بسیار پرکاربرد می باشد. این کتابخانه در می2013 معرفی شد و در حال حاضر یکی از محبوب ترین کتابخانه های فرانت اند برای توسعه وب است. React فراتر از رابط کاربری ساده و افزونه های بسیاری مانند Flux و React Native برای پشتیبانی کامل از معماری برنامه است.
5. فریمورک ری انگولار (Angular)
Angular
یک فریم ورک جاوا اسکریپت اپن سورس مبتنی بر TypeScript است. گوگل آن را پشتیبانی میکند و یکی از اهداف اصلی آن ساخت اپلیکیشن های تک صفحه ای است. تمام کدهای TypeScript
ممکن است با جاوا اسکریپت کامپایل شده و بر روی هر پلتفرمی اجرا شوند.
6. فریم ورک Vue
Vue توسط Evan You، کارمند سابق گوگل توسعه داده شده است، همچنین یک فریم ورک جاوا اسکریپت اپن سورس است. برای توسعه رابط های کاربری و برنامه های تک صفحه ای استفاده میشود. درست مانند React، Vue از DOM مجازی به عنوان یک مفهوم پذیرفته شده از React استفاده میکند.
7. فریم ورک جی کوئری (JQuery)
جی کوئری
یک فریم ورک جاوا اسکریپت و پلت فرم توسعه برنامه است. سریعتر بارگیری و بیشتر به عنوان پایه و نیروی محرکه اصلی توسعه وب و توسعه برنامه از رایانه های رومیزی گرفته تا تبلت ها و تلفن های هوشمند استفاده میشود.
8. سویفت (Swift)
Swift یک زبان برنامه نویسی
برای iOS، iPadOS، macOS، tvOS و watchOS است که قدرتمند و آسان می باشد. کد سوئیفت تعاملی و برای نوشتن هیجان انگیز است. نحو ساده و در عین حال گویا است. سوئیفت دارای ویژگی های مدرنی است که توسعه دهندگان از آن استقبال میکنند.
کدام زبان برنامه نویسی را برای یادگیری انتخاب کنم؟
برای انتخاب زبان برنامه نویسی جهت شروع یادگیری بهتر است به بررسی و تحقیق دقیق در این حوزه بپردازید. سعی کنید به مواردی مانند بازاکار و فرصتهای شغلی (داخل ایران و خارج از کشور)، چشم و انداز و آینده زبان برنامه نویسی مورد نظر، سادگی و یا دشواری، تعدد پروژه ها و... دقت نمایید. همچنین اگر قصد مهاجرت دارید پس از انتخاب کشور مورد نظر خود می توانید به انتخاب زبانی که در آن کشور و منطقه مورد تقاضاست بپردازید.
عده ای علاقمند به حیطه ی کاری فریلنسری و دورکاری می باشند. به این ترتیب می توانند زبانی را برای آموزش انتخاب نمایند که امکان انجام پروژه های دورکاری بیشتری را نسبت به سایر زبانها دارد. پیشنهاد می کنیم قبل از هرگونه اقدامی جهت ثبت نام دردوره های آموزش برنامه نویسی
با کارشناسان و مشاوران تحلیل داده
تماس حاصل نمایید.
چگونه برنامه نویسی را سریع و آسان یاد بگیریم؟
برای آموزش برنامه نویسی
به صورت کامل و حرفه ای، در کنار دوره های آموزش حضوری و غیرحضوری پیشنهاد می کنیم به مطالعه منابع آنلاین معتبر نیز بپردازید. همچنین تکرام مداوم کدنویسی، تمرین و اختصاص زمان مناسب به یادگیری موجب تسریع امرآموزش شما خواهد شد. سعی کنید هر مطلب جدید را به صورت عمیق و اصولی یادبگیرید. در نهایت با شرکت در یک دوره کارآموزی
می توانید سطح مهارتها و توانمندی های خود را بهبود ببخشید.
ابزارهای آموزش برنامه نویسی
مانند هر صنعت، توسعه نرم افزار نیز دارای ابزارهایی است که هر برنامه نویسی برای موفقیت و حرفه ای شدن باید آنها را بیاموزد. آشنایی با ابزارهای برنامه نویسی موجب ارتقا سهولت کدنویسی، ارتباط بین اعضای تیم برنامه نویسی، مدیریت کدها و... می شود. در ادامه تعدادی از این ابزارها به اختصار بیان شده اند:
- Git [ابزار کنترل و مدیریت کد]
- SQL [پایگاه داده]
- Docker [کانتینر]
- اکسل [ایجاد گزارش]
- ویرایشگرهای متن[محیط کدنویسی]
- IDE [محیط یکپارچه توسعه ی نرم افزار]
- AWS [پلتفرم رایانش ابری]
حداقل سیستم مورد نیاز برای شروع آموزش برنامه نویسی
انتخاب سیستم برای شروع آموزش برنامه نویسی
یکی دیگر از چالش هایی است که دانشجویان همواره با آن درگیر هستند. سخت افزار کامپیتور شامل قطعاتی است که از بین آنها CPU، RAM، HARD و کارت گرافیک نقش مهمی در اجرای برنامه های سیستمی شما دارند. واضح است که هرچه قدرت CPU بیشتر باشد زمان کمتری جهت پردازش و انتقال اطلاعات در سیستم شما صرف خواهد شد. همچنین استفاده ازRAM و HARD، با فضای بیشتر موجب می شود که اطلاعات بیشتری را ذخیره نمایید.
همچنین متناسب با زمینه برنامه نویسی (اندروید، IOS، دسکتاپ، وب) که قصد یادگیری آن را دارید نیز می توانید نسبت به انتخاب نوع سیستم مورد نظر خود اقدام نمایید. در ادامه کانفیگ پیشنهادی برای سیستم مورد نیاز شما را ارائه نموده ایم:
- پردازنده : i5 یا i7 از اینتل با حداق فرکانس ۲ تا ۲.۵ گیگاهرتز در ثانیه
- رم : حداقل ۴ گیگابایت و ترجیحا ۸ گیگابایت
- هارد : یک هارد HDD معمولی و یا استفاده از SSD با حجم ۱۲۰ گیگابایت به بالا
- کارت گرافیک : ۲ گیگابایت و استفاده از گرافیک های Nvidia حداقل نسخه ۹۴۰MX و Nvidia GTX 1060
آموزش رایگان برنامه نویسی از مقدماتی تا پیشرفته
یکی از راههای آموزش برنامه نویسی
مطالعه منابع آنلاین و کتب و یادگیری به صورت خود آموز است. هرچند که توصیه می کنیم برای دریافت خروجی بهتر از زمان و انرژی خود در دوره های حضوری آموزش برنامه نویسی ثبت نام نمایید. برای کمک به یادگیری شما در قسمت آموزش گام به گام وبسایت رسمی آموزشگاه تحلیل داده، مباحث آموزش برنامه نویسی از مقدماتی تا پیشرفته
قرار داده شده است.
کتاب آموزش رایگان برنامه نویسی
یکی از روشهای آموزش برنامه نویسی، مطالعه کتب ارزشمند و مفید تالیف شده در این حوزه است. در همین راستا آموزشگاه برنامه نویسی تحلیل داده اقدام به ارائه کتب آموزش رایگان برنامه نویسی
در زمینه های مختلف نموده است. جهت خواندن و دانلود این مطالب می توانید به قسمت "کتابخانه"
سایت رسمی آموزشگاه تحلیل داده مراجعه نمایید.
1. تعداد ساعت آموزشی در صفحه دوره موجود هست.
2.مدرس دوره در طول کلاس تمرینات کلاسی و منزل میدهد که بتوانید مطالب آموزشی را با کدنویسی یاد بگیرید.
3.چون در دوره طراحی سایت جاوا اسکریپت آموزش داده میشود نیاز به یادگیری این دوره حتما هست.
برای یادگیری علوم کامپیوتر و برنامه نویسی شما باید تا حدودی با ریاضیات گسسته آشنا باشید که خوشبختانه دوره منطق و مقدمات برنامه نویسی وجود دارد که می توانید در آن شرکت کرده و آمادگی خوبی برای ورود به دنیای برنامه نویسی پیدا کنید.بعد گذراندن اين دوره و مشاوره استاد دوره مي توانيد زبان برنامه نويسي مورد نظر را انتخاب كنيد.در ضمن خيلي از دوستاني كه برنامه نويسي را در آموزشگاه تحليل داده ياد گرفتند و الان برنامه نويس حرفه اي هستند, در ايتدا اصلا برنامه نويسي بلد نبودند.
برای یادگیری علوم کامپیوتر و برنامه نویسی شما باید تا حدودی با ریاضیات گسسته آشنا باشید که خوشبختانه دوره منطق و مقدمات برنامه نویسی وجود دارد که می توانید در آن شرکت کرده و آمادگی خوبی برای ورود به دنیای برنامه نویسی پیدا کنید.