اینجانب، جواد شکوری مدرس دوره آموزش برنامه نویسی فلاتر در آموزشگاه تحلیل داده هستم. در دوره flutter تصمیم دارم که کاملترین و جامع ترین آموزش فارسی فلاتر را تولید کرده و در اختیار شما دانشجویان عزیز قراردهم که در مسیر تبدیل شدن به یک توسعه دهنده نرم افزار موبایل ، بهترین ها را همیشه همراه خود داشته باشید.
دوره آموزش فلاتر
معرفی دوره پروژه محور فلاتر
مخاطبین دوره آموزش Flutter
برنامهنویسان موبایل: اگر شما قبلاً تجربه توسعه برنامههای موبایل را دارید و به دنبال یک چارچوب سریع و کارآمد برای توسعه برنامههای iOS و Android هستید، دوره فلاتر برای شما مناسب است.
برنامهنویسان وب: اگر شما یک برنامهنویس وب هستید و میخواهید برنامههای موبایلی را هم توسعه دهید، فلاتر گزینهای عالی برای شماست. با استفاده از زبان Dart و چارچوب فلاتر میتوانید برنامههایی را ایجاد کنید که بر روی هر دو پلتفرم iOS و Android قابل اجرا باشند.
طراحان UI/UX : فلاتر امکانات زیادی در زمینه طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) فراهم می کند.اگر شما علاقهمند به طراحی زیبا و کارآمد برنامههای موبایل هستید، دوره آموزش فلاتر میتواند به شما کمک کند تا با اصول طراحی UI/UX در فلاتر آشنا شوید.
علاقهمندان به توسعه مستقل:فلاتر یک چارچوب قدرتمند است که به شما اجازه میدهد برنامههای مستقلی را برای iOS و Android توسعه دهید. اگر شما به دنبال توسعه برنامههایی هستید که بدون وابستگی به پلتفرم اجرا شوند، فلاتر به شما این امکان را میدهد
لذا، هر کسی که علاقهمند به توسعه برنامههای موبایلی با استفاده از چارچوب فلاتر است، میتواند مخاطبین دوره آموزش فلاتر باشد.
اهداف دوره آموزشی فلاتر
دوره آموزش پروژه محور فلاتر با هدف ارائه مهارتهای عملی و کاربردی برای توسعه برنامههای موبایل و وب با استفاده از فریمورک فلاتر برگزار میشوند. این دورهها بر اساس رویکرد پروژه محور، شما را در محیطهای واقعی برنامهنویسی فلاتر قرار میدهند و به شما امکان میدهند تا از طریق تمرین و پروژههای عملی مهارتهای خود را تقویت کنید.
در این دورهها، شما با ایجاد پروژههای واقعی و کاربردی در فلاتر آشنا میشوید. این پروژهها میتوانند شامل اپلیکیشنهای موبایل، وب سایتها یا نرمافزارهای دیگر باشند. شما در طول این پروژهها مراحل توسعه، طراحی و پیادهسازی را تجربه میکنید
در طول پروژههای عملی، شما با استفاده از ابزارها و ویژگیهای مختلف فلاتر، مانند ویجتها، روتها، استیت مدیریت، و غیره آشنا میشوید. این دورهها به شما کمک میکنند تا تسلط کافی بر این ابزارها را پیدا کنید و بتوانید آنها را به درستی در پروژههای خود استفاده کنید.
طراحی واسط کاربری زیبا و کاربرپسند یکی از اصلیترین جنبههای توسعه برنامههای فلاتر است. در این دورهها، شما با اصول و فنون طراحی واسط کاربری در فلاتر آشنا میشوید و میتوانید واسط کاربریهای منحصربهفرد و جذابی را بسازید
پروژههای فلاتر معمولاً نیاز به مدیریت و استفاده از داده دارند. در این دورهها، شما یاد میگیرید چگونه دادهها را دریافت، ذخیره و پردازش کنید و از منابع داده مختلف، مانند پایگاههای داده و APIها استفاده کنید.
تست و اشکالزدایی برنامهها یک بخش حیاتی از توسعه نرمافزار است. در این دورهها، شما با تکنیکهای تست و اشکالزدایی برنامههای فلاتر آشنا میشوید و یاد میگیرید چگونه خطاها را پیدا کنید و رفع کنید
در نهایت، دوره آموزش پروژه محور فلاتر با هدف ایجاد تجربه عملی و توانایی توسعه برنامههای قابل اجرا و عملی در فلاتر برای شما طراحی شدهاند.
TAHLILDADEH ACADEMY
پروژه ای که در طول دوره فلاتر توسط مدرس و دانشجویان پیاده سازی خواهد شد :
پروژه ساده لیست مخاطبین
پیاده سازی پروژه با Bloc
پیاده سازی Widget شخصی سازی شده
پیاده سازی لیست
پیاده سازی CRUD در لیست دیتا ها
پیاده سازی دیالوگ
پیاده سازی Reactive programming
پیاده سازی ورود ایمن با اثر انگشت
در دوره آموزشی Flutter سعی شده است که جهت درک بهتر مطالب توسط دانشجویان بعد از هر مبحث آموزشی با استفاده از مطالب آموزش داده شده قسمت های مهم یک فروشگاه اینترنتی پیاده سازی شود که می توانید قسمت هایی از آن را در ادامه مشاهده فرمایید:
ساخت App Bar اختصاصی
ساخت Widget Slider
ساخت Widget Categories grid
ساخت Widget Special List item
در این فصل ها برای هر بخش پروژه هایی در نظر گرفته میشود که در پایان هر فصل دانشجو قادر به تولید ان پروژه باشد و بعد از اتمام زمان انجام پروژه پایان فصل همان پروژه با با تمامی تکنیک های موجود یاد گرفته در همان فصل به صورت Best Practice پیاده سازی کرده و در خصوص پیاده سازی آن و نکات قوت و ضعف آنها در پروژه به صحبت میپردازیم.
TAHLILDADEH ACADEMY
فلاتر(Flutter) چیست؟
به طور کلی ایجاد یک اپلیکیشن موبایل یک کار بسیار پیچیده و چالش برانگیز است. فریمورکهای زیادی در دسترس هستند که ویژگیهای بسیار خوبی برای توسعه اپلیکیشنهای موبایل ارائه میدهند. برای توسعه برنامههای موبایل، اندروید یک فریمورک مبتنی بر زبان جاوا و کاتلین ارائه میدهد، در حالی که iOS فرمورکی مبتنی بر زبان Objective-C/Swift ارائه میکند. بنابراین، ما به دو زبان و فریمورک مختلف برای توسعه برنامههای کاربردی برای هر دو سیستم عامل نیاز داریم. امروزه برای غلبه بر این پیچیدگی، چندین فریمورک معرفی شده اند که از هر دو سیستم عامل و اپلیکیشن های دسکتاپ پشتیبانی می کنند. این نوع فریمورک ها به عنوان ابزارهای توسعه بین پلتفرمی شناخته می شوند.
فریمورک توسعه کراس پلتفرم توانایی نوشتن یک کد را دارد و می تواند بر روی پلتفرم های مختلف (اندروید، iOS و دسکتاپ) مستقر شود. این مسئله باعث صرفه جویی در زمان و تلاش توسعه دهندگان می شود. ابزارهای متعددی برای توسعه بین پلتفرمی در دسترس هستند، از جمله ابزارهای مبتنی بر وب، مانند( Ionic از Drifty Co. در سال 2013، Phonegap از Adobe، Xamarin از مایکروسافت، و React Native از فیس بوک). هر یک از این فریمورک ها درجات مختلفی از موفقیت در صنعت موبایل دارند. اخیراً، یک فریمورک جدید در خانواده توسعه چند پلتفرمی به نام Flutter ارائه شده است که توسط گوگل توسعه یافته است.
فلاتر (Flutter) یک چارچوب توسعه نرمافزار متنباز است که توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است. این چارچوب امکان ساخت برنامههای کاربردی و ظاهری با رابط کاربری زیبا و قابلیت اجرا بر روی پلتفرمهای مختلف موبایل، وب و دسکتاپ را فراهم
می کند .
Flutter عمدتاً برای برنامههای تلفن همراه که میتوانند بر روی هر دو سیستم عامل اندروید و iOS اجرا شوند، بهینهسازی شده است. همچنین میتوانیم از آن برای ساخت برنامههای با امکانات کامل، از جمله دوربین، فضای ذخیرهسازی، موقعیت جغرافیایی، شبکه، SDKها و موارد دیگر استفاده نماییم.
یکی از ویژگیهای برجسته فلاتر، استفاده از زبان برنامهنویسی Dart است. Dart یک زبان قوی و مدرن است که توسط گوگل توسعه داده شده و به خوبی با فلاتر هماهنگ شده است.
فلاتر با استفاده از مفهوم واحد "ویجتها" (Widgets) که اجزای سازنده رابط کاربری را تشکیل میدهند، به توسعهدهندگان اجازه میدهد برنامههای چندپلتفرمی و با طراحی زیبا را با کدنویسی ساده و سریع پیادهسازی کنند. همچنین، فلاتر از مجموعهای گسترده از ابزارها و کتابخانههای مفید برای توسعه برنامههای پیشرفته استفاده میکند.
با استفاده از فلاتر، میتوانید برنامههای موبایل برای سیستمعاملهای iOS و Android، برنامههای وب برای مرورگرها و حتی برنامههای دسکتاپ برای ویندوز، مک و لینوکس ایجاد کنید. این امکان به شما اجازه
علاوه بر این، فلاتر دارای امکانات و قابلیتهایی است که به توسعهدهندگان کمک میکند تا برنامههایی با عملکرد بالا، ظاهری زیبا و تجربه کاربری عالی ایجاد کنند. برخی از ویژگیهای برجسته فلاتر عبارتند از:
طراحی بصری زیبا:فلاتر امکانات گستردهای در زمینه طراحی و نمایش رابط کاربری دارد. با استفاده از ویجتها و افکتها، میتوانید طرحهای زیبا و پویا را به راحتی پیادهسازی کنید
کدنویسی سریع: با استفاده از زبان Dart، که دارای نکاتی از جمله فرمت خوانا، کامپایلر سریع و ابزارهای توسعهدهنده مفید است، میتوانید با کمترین تعداد خطوط کد برنامههای پیچیده را بنویسید.
عملکرد بالا:فلاتر از روشهای بهینهسازی و استفاده از گرافیک سخت افزاری برای اجرای سریع و پرقدرت برنامهها استفاده میکند. این امر باعث میشود برنامههای فلاتر با عملکرد بالا و زمان پاسخ کوتاه اجرا شوند.
پشتیبانی از چندپلتفرمی:با استفاده از فلاتر، میتوانید با یک برنامه کد منبع، برنامههایی را برای پلتفرمهای مختلف موبایل (iOS و Android) و همچنین وب و دسکتاپ ایجاد کنید. این به شما امکان میدهد تا هزینه و زمان توسعه را کاهش دهید
در نتیجه، فلاتر به توسعهدهندگان امکان میدهد تا برنامههای متنوعی را با کیفیت و قابلیتهای حرفهای توسعه داده و روی پلتفرمهای مختلف اجرا کنند. این چارچوب در حال حاضر بسیار محبوبیت بالایی در جامعه توسعهدهندگان دارد.
دارت(Dart) چیست؟
دارت یک زبان برنامه نویسی نسبتا جدید بوده که در سال 2011 توسط شرکت گوگل توسعه یافته و به منظور ساخت و توسعه برنامه های کاربردی وب، سرور، دسکتاپ و موبایل استفاده می شود. برنامه نویسی با زبان دارت نسبتا آسان بوده و برای ایجاد و توسعه ی اپلیکیشن های وب و همچنین اجرا در مرورگر های مختلف، قابل تبدیل به زبان جاوا اسکریپت می باشد. از مزایای زبان دارت میتوان به کارایی بالا، یادگیری نسبتا آسان، پشتیبانی از پلتفرم های مختلف و شئ گرا بودن اشاره کرد. برخلاف تصور عموم فلاتر یک فریمورک یا کتابخانه نیست بلکه یک کیت توسعه ی نرم افزار یا SDK است و جهت ساخت و توسعه ی یک اپلیکیشن با فلاتر، از زبان برنامه نویسی دارت استفاده می شود.
ارتباط بین فلاتر و دارت چیست؟
فلاتر (Flutter) و دارت (Dart) دو عنصر کلیدی در فرایند توسعه برنامههای فلاتر هستند و با یکدیگر وابستگی قوی دارند.
دارت (Dart): دارت زبان برنامهنویسی اصلی که برای توسعه برنامههای فلاتر استفاده میشود. دارت یک زبان قوی و مدرن است که توسط گوگل توسعه داده شده است. این زبان از ویژگیهایی مانند ساختار قوی، نگارش خوانا، مدیریت حافظه خودکار و مکانیزمهای مدیریت استثناء پشتیبانی میکند. برنامههای فلاتر در واقع با استفاده از زبان دارت نوشته میشوند و از قابلیتها و ابزارهای زبان دارت بهره میبرند.
فلاتر (Flutter): فلاتر یک چارچوب توسعه نرمافزار است که بر پایه زبان دارت ساخته شده است. با استفاده از فلاتر، توسعهدهندگان قادر به ایجاد برنامههای چندپلتفرمی با رابط کاربری زیبا و عملکرد بالا برای سیستمعاملهای iOS، Android، وب و حتی دسکتاپ هستند. فلاتر شامل مجموعهای از ویجتها و ابزارهای توسعه است که برای ساخت و نمایش رابط کاربری و اجرای عملیات مربوط به برنامهها استفاده میشوند. از آنجا که فلاتر بر پایه دارت استوار است، هر تغییری در زبان دارت میتواند برنامههای فلاتر را تحت تأثیر قرار دهد و همچنین توسعهدهندگان میتوانند از قابلیتها و امکانات دارت برای توسعه برنامههای فلاتر بهرهبردارند.
به طور خلاصه، دارت زبان برنامهنویسی است که فلاتر از آن استفاده میکند و با استفاده از دارت، توسعهدهندگان میتوانند برنامههای فلاتر را بنویسند و از امکانات و قابلیتهای این زبان و چارچوب استفاده کنند.
چه چیزی فلاتر(Flutter) را منحصر به فرد می کند؟
Flutter با سایر فریمورک ها متفاوت است زیرا نه از WebView استفاده می کند و نه از ویجت های OEM که همراه دستگاه ارسال شده اند. در عوض، از موتور رندر با کارایی بالا خود برای ترسیم ویجت ها استفاده می نماید. همچنین اکثر سیستمهای خود مانند انیمیشن، ژست و ویجتها را در زبان برنامهنویسی دارت پیادهسازی میکند که به توسعهدهندگان اجازه میدهد به راحتی چیزها را بخوانند، تغییر دهند، جایگزین کنند یا حذف کنند. این کنترل عالی را به توسعه دهندگان بر روی سیستم می دهد.
مزیت فلاتر (Flutter)
یکی از بزرگترین مزایای فلاتر، توانایی توسعه برنامههای چندپلتفرمی است. با استفاده از یک برنامه کد منبع، میتوانید برنامههایی را برای سیستمعاملهای مختلف ایجاد کنید، از جمله iOS و Android، و همچنین وب و دسکتاپ. این کاهش زمان و هزینه توسعه را به شما ارائه میدهد
فلاتر به توسعهدهندگان امکان میدهد رابط کاربریهای زیبا و ظاهری جذاب را با استفاده از ویجتها و افکتها ساخته و نمایش دهند. با قابلیتهای طراحی پیشرفته، میتوانید تجربه کاربری بیشتری را برای کاربران خود فراهم کنی
زبان Dart که در فلاتر استفاده میشود، یک زبان مدرن و قدرتمند است. با استفاده از ابزارها و کتابخانههای فلاتر، توسعه برنامهها به سرعت انجام میشود و میتوانید به سرعت تغییرات را اعمال کنید.
فلاتر دارای جامعه فعال و پویایی است که میتوانید از تجربیات و منابع ارزشمندی که توسط اعضای جامعه ایجاد شده است، بهرهبرداری کنید. این شامل مستندات جامع، کتابخانهها، آموزشها و پروژههای متنباز است که میتواند فرایند توسعه را تسهیل کند
مزایای فلاتر باعث شده است که آن را به یکی از انتخابهای محبوب برای توسعه برنامههای چندپلتفرمی تبدیل کند.
سرفصل های دوره آموزشی فلاتر
فصل اول دوره آموزش فلاتر
معرفی دوره آموزش فلاتر و زبان برنامه نویسی دارت
بررسی ابزار های مورد نیاز و IDE های قابل استفاده
نصب و راه اندازی اندروید استودیو
نصب SDK فلاتر در اندروید استودیو
راه اندازی فلاتر در محیط VS Code
نصب و راه اندازی نرم افزار و ساخت اولین پروژه
فصل دوم (معرفی زبان برنامه نویسی Dart و امکانات آن)
آموزش متغییر ها (Variables)
معرفی متغییر های var، final و const
بررسی تفاوت بین final و const
آموزش انواع داده(Data Types)
آموزش کار با رشته ها - string
آموزش کار با اعداد - number
آموزش کار با boolean
آموزش کار با Dynamic
آموزش کار با Enum ها
آموزش کار با لیست ها - Lists
آموزش کار با Map
آموزش کار با Set
آموزش عملگرها (Operations)
عملگرهای حسابی
عملگرهای منطقی
عملگرهای مقایسه ای
عملگرهای Null-safe و Null-aware
آموزش دستورات شرطی (Condition Statements)
آموزش ساختار if / else
آموزش ساختار Switch case
آموزش ساختار Ternary
آموزش حلقه های تکرار (Loops)
آموزش دستور for
آموزش دستورات while و do while
آموزش دستورات break و continue
آموزش توابع (Functions)
آموزش توابع Void
آموزش توابع بازگشتی
آموزش آرایه ها (Arrays)
آموزش Thread ها
آموزش async
آموزش await
آموزش then
آموزش کاربردی و جامع Multithreading
آموزش کاربردی با Stream ها
آموزش شئ گرایی در دارت (Object Oriented)
تعریف مفهوم شئ گرایی
تعریف کلاس (Class)
تعریف متد های getter و setter
مفهوم ارث بری (Inheritance)
مفهوم اینترفیس (Interface)
مفهوم انتزاع (Abstraction)
مفهوم کپسوله سازی (Encapsulation)
مفهوم پلی مورفیسم (Polymorphism)
آموزش Data Structure
Big O در Data structure ها
آموزش کد نویسی سمت سرور با Dart frog
آموزش مدیریت خطا در دارت
فصل سوم (بررسی و معرفی فلاتر – مقدماتی)
آموزش ویجت ها در فلاتر (Widgets)
آموزش ویجت های لایه در فلاتر
آموزش ویجت Container
آموزش ویجت Column
آموزش ویجت Row
آموزش GridView
آموزش ScrollView
آموزش ویجت های پایه در فلاتر
Font در فلاتر
Text در فلاتر
Button در فلاتر
Text Button در فلاتر
Image در فلاتر
State در فلاتر
Dialog در فلاتر
Snack Bar در فلاتر
آموزش کار با Button و Click Events
مفهوم State
تفاوت بین ویجت های Stateful و Stateless
آموزش GetX در فلاتر
آموزش کتابخانه GetX در فلاتر
آموزش Route Managment در فلاتر
آموزش تغییر تم با GetX در فلاتر
آموزش چندزبانی با GetX در فلاتر
پیاده سازی StateMangement با GetX در فلاتر
آموزش کار با کنترلرها در فلاتر
آموزش Bloc در فلاتر
آموزش Provider در فلاتر
آموزش MaterialApp در فلاتر
آموزش Appbar در فلاتر
آموزش پکیج ها و پوشه بندی های فلاتر برای معماری های مختلف
فصل چهارم (بررسی و معرفی فلاتر – متوسطه)
آموزش کاربردی پوشه های ضروری فلاتر و افزودن فونت و تصویر و انیمیشن یا فایل
آموزش کاربردی Theme
آموزش کاربردی Routes
آموزش کاربردی Bottom Sheet
آموزش کاربردی Snack bar
بررسی ساز و کار Hot Reload
فصل پنجم (دوره پیشرفته)
آموزش کار با پکیج های اتصال به سرور
آموزش کار با Retrofit
آموزش کار با Http
آموزش کار با Dio
آموزش کار با دیتابیس ها
آموزش کار با Hive
آموزش کار با SqLite
آموزش Secure Storage
آموزش استفاده از سخت افزارهای موبایل مانند دوربین، سنسورها،GPS, ویبره، چراغ LED
آموزش Navigation ها
آموزش Responsive builder ها
آموزش Media query
آموزش فایربیس
آموزش پیاده سازی Map
آموزش پیاده سازی Slider
آموزش تست نویسی به صورت Test Driven Design
فصل ششم (نگاهی عمیق تر به تمامی ویجت ها و پکیج های فلاتر و زبان دارت)
کتابخانه های فلاتر شامل کتابخانه های :
انیمیشن Animation
کوپرتینو Cupertino
پایه Foundation
حرکات Gestures
متریال Material
گرافیک Painting
فیزیک Physics
مفسر صفحه Rendering
برنامه ریز Scheduler
مفاهیم Semantics
سرویس ها Services
آموزش هسته های مرکزی Dart در فلاتر شامل:
آموزش صفحه گرافیکی یا دیزاین dart:ui
آموزش چند نخی dart:async
آموزش پکیج های ضروری dart:collection
آموزش پکیج های تغییر حالات dart:convert
آموزش پکیج های هسته مرکزی dart:core
آموزش پکیج های کمکی توسعه دهندگان dart:developer
آموزش پکیج های محاسباتی dart:math
آموزش نوع دیتا ست ها dart:typed_data
فصل هفتم (نگاهی به پروژه هایی که در دوره آموزش فلاتر انجام میشود)
تمامی پروژه های ذکر شده به صورت کامل از صفر تا صد به صورت روال زیر تهیه و تولید میشود
تحلیل نیاز پروژه
شناخت ابزار مناسب برای توسعه
طرح ریزی پروژه
اجرا و مدیریت تسک ها
استفاده از ابزار های مدیریت نسخه
تست نویسی و دیباگ پروژه
ارتقاء Performance پروژه با استفاده از ابزار های Dev Tools
تهیه خروجی از نرم افزار و انتشار در بازار، مایکت، گوگل پلی و ارایه نسخه PWA در سرور
TAHLILDADEH ACADEMY
آموزش ساخت بازی فلاتر
فلاتر به عنوان یک فریمورک توسعه برنامههای چندپلتفرمی، قادر است برای توسعه بازیهای تلفن همراه نیز استفاده شود. با استفاده از ابزارها و کتابخانههای موجود در فلاتر، میتوانید بازیهای جذاب و بصری زیبا را ایجاد کنید.
با استفاده از قابلیتهای گرافیکی و انیمیشنی فلاتر، میتوانید اجزای بصری بازیها را طراحی کرده و آنها را با حرکت و انیمیشنهای دلخواه شخصیسازی کنید. فلاتر همچنین ابزارها و کتابخانههایی برای مدیریت وضعیت بازی، فیزیک، صدا، و ورودیها ارائه میدهد که به شما کمک میکند بازیهای کامل و پویا را ایجاد کنید.
علاوه بر این، با استفاده از فلاتر میتوانید بازیهای چندپلتفرمی توسعه دهید، به این معنی که میتوانید بازیهایی را برای سیستمعاملهای مختلف مانند Android و iOS توسعه دهید و همچنین از همان کد پایه برای وب و دسکتاپ نیز استفاده کنید.
برای شروع توسعه بازی با فلاتر، ابتدا با مطالعه و آشنایی با زبان برنامهنویسی Dart و فریمورک فلاتر آشنا شوید. سپس میتوانید از ابزارها و کتابخانههای موجود در فلاتر مانند Flutter Animation و Flame استفاده کنید. همچنین، ممکن است بخواهید با تکنولوژیهای دیگری مانند سیستم فیزیکی Box2D آشنا شوید که میتواند در توسعه بازیهای فلاتر مفید باشد.
بازار بازیسازی با فلاتر نیز در حال رشد است و بسیاری از توسعهدهندگان و شرکتها به دنبال برنامهنویسان با تجربه در این حوزه هستند. با مطالعه و تمرین بیشتر و ایجاد نمونه کارهای بازیسازی با فلاتر، میتوانید فرصتهای شغلی در این حوزه را بیابید.
اگر شما نیز تمایل به یادگیری این ابزار پرطرفدار دارید پیشنهاد می کنیم دردوره آموزش فلاتر (Flutter) آموزشگاه تحلیل داده ثبت نام نمایید. برای شرکت در این دوره نیز بهتر است اگر از قبل آشنایی با حوزه برنامه نویسی ندارید در دوره آموزش منطق و مقدمات آموزشگاه تحلیل داده شرکت نمایید. لازم به ذکر است به آموزش زبان برنامه نویسی دارت نیز در این دوره پرداخته خواهد شد.
زبان برنامه نویسی دارت (Dart) برپایه شی گرایی و وراثت است که سینتکسی مشابه زبان برنامه نویسی C دارد. دارت (Dart)، یک زبان برنامهنویسی است که توسط گوگل توسعه داده میشود. هدف دارت جایگزین کردن جاوااسکریپت که (زبان داخلی مرورگرهای وب) میباشد. دارت راه حلی برای مشکلات موجود در جاوا اسکریپت (بهطور مثال مشکل حافظه) ارائه می کند که ضمن کارایی بهتر، قابل استفاده سادهتر برای پروژههای بزرگ است و امنیت بیشتری را فراهم میکند. گوگل همچنین بسیار تلاش دارد تا دارت را پیچیده تر بسازد و ویژگیها و قابلیتهای فراوانی به آن ببخشد.
در نهایت باید بگوییم، آموزش فلاتر (Flutter) باعث می شود همراه با تکنولوژی های به روز و جدید پیش بروید و در نهایت وارد بازارکار عالی این حرفه شوید. همچنین شما به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزار توانایی کار با فریمورکی را پیدا خواهید نمود که open-source است و از طریق تیم گوگل پشتیبانی می شود.
Flutter یک کیت توسعه نرم افزار UI و open-sourceمی باشد، که توسط Google ایجاد شده است. ازفلاتر برای توسعه برنامههای کراسپلتفرمی برای Android، iOS، Linux، macOS، Windows، Google Fuchsia و وب استفاده میشود. برنامههای فلاتر به زبان دارت نوشته شدهاند و از ویژگیهای پیشرفته این زبان استفاده میکنند. هنگام نوشتن و اشکال زدایی یک برنامه، Flutter در ماشین مجازی دارت اجرا می شود.
Flutter فریمورکی است که می تواند هم برای توسعه frontend و هم backend استفاده شود. با این حال، به دلیل اینکه Flutter ایجاد رابط های کاربری زیبا و تعاملی را آسان می کند، اکثر توسعه دهندگان Flutter از آن برای طراحی و توسعه فرانت اند استفاده می نمایند.
Flutter یک جعبه ابزار UI برای ساخت برنامه های سریع، زیبا و کامپایل شده برای موبایل، وب و دسکتاپ با یک زبان برنامه نویسی و یک پایگاه کد است. همچنین رایگان و متن باز است. در ابتدا توسط گوگل توسعه داده شد و اکنون با استاندارد ECMA مدیریت می شود. اپلیکیشن های فلاتر از زبان برنامه نویسی دارت برای ایجاد اپلیکیشن استفاده می کنند.
اولین نسخه Flutter در سال 2015 در اجلاس توسعه دهندگان دارت معرفی گردید. در ابتدا با نام Sky شناخته و بر روی سیستم عامل اندروید اجرا شد. در 4 دسامبر 2018، اولین نسخه پایدار فریمورک Flutter منتشر شد که نشان دهنده Flutter 1.0 است. نسخه پایدار فعلی این فریم ورک Flutter v1.9.1+hotfix.6 در 24 اکتبر 2019 منتشر گشت.
آینده فلاتر (Flutter)
در زمینه آینده فلاتر، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
رشد و گسترش: فلاتر به طور مداوم در حال رشد و گسترش است. گوگل به عنوان حامی اصلی فلاتر، در حال توسعه و بهبود آن است و به تدریج ویژگیها و ابزارهای جدیدی را به فلاتر اضافه میکند. همچنین، جامعه فعال توسعهدهندگان فلاتر نیز به شدت در حال رشد است که باعث افزایش منابع آموزشی، کامپوننتها و پکیجهای توسعه فلاتر میشود.
پشتیبانی بیشتر از پلتفرمها: از جمله نقاط قوت فلاتر، قابلیت توسعه برنامههای متقابلسازی است. فلاتر در حال توسعه و بهبود قابلیت پشتیبانی از پلتفرمهای مختلف مانند iOS، Android، وب و desktop است. این به توسعهدهندگان امکان میدهد تا با استفاده از یک کد پایه، برنامههای قابل اجرا بر روی تمامی این پلتفرمها را ایجاد کنند.
استفاده گسترده از شرکتها و برندها: فلاتر در حال حاضر توسط بسیاری از شرکتها و برندها استفاده میشود. برخی از برندها مانند Google، Alibaba، Tencent و همچنین بسیاری از شرکتها و استارتاپهای بزرگ دیگر از فلاتر برای توسعه برنامههای خود استفاده میکنند. این نشان میدهد که فلاتر در صنعت نرمافزارها و کسبوکارها مورد توجه قرار گرفته است و پیشبینی میشود که رشد و استفاده آن در آینده همچنان ادامه خواهد داشت.
اکوسیستم و جامعه فعال: فلاتر در حال حاضر از یک اکوسیستم فعال برخوردار است که شامل کتابخانهها، پکیجها، ابزارها و منابع آموزشی متنوعی است. همچنین، جامعه فلاتر بسیار فعال است و توسعهدهندگان در میانهی آن میتوانند به اشتراک گذاری تجارب، راهکارها و پیشنهادات خود بپردازند
با توجه به این عوامل، آینده فلاتر به نظر میرسد روشن و پرامید است و ادامه رشد و توسعه آن در آینده قابل پیشبینی است.
جواد شکوریمدرس دوره
بیش از 12 سال تجربه در توسعه نرم افزار های تحت وب و موبایل و 10 سال تجربه تدریس دوره های جاوا، کاتلین،دارت و فلاتر در دانشگاه های آزاد،غیرانتفاعی و موسسات آموزشی را دارم.
تحصیلات آکادمیک
کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار (دانشگاه مازندران)
سوابق شغلی
توسعه دهنده اندروید در استارت آپ پزشکی کسرا الکترونیک
برنامه نویس ارشد در شرکت مدیا همراه ( توسعه اپلیکیشن های Everpics, SharjBazi (VAS), BitCoino )
برنامه نویس ارشد در بانک صادرات (توسعه بخشی از اپلیکیشن صاپ)
توسعه دهنده ارشد فلاتر در استارت آپ بریتانیایی Yoneek (توسعه یک شبکه اجتماعی برای مراقبت از کودکان)
مدیر پروژه و ارشد تیم برنامه نویسی در بانک سینا (توسعه کامل اپلیکیشن موبایل بانک سینا)
مدیر پروژه و هم بنیانگذار شرکت اُتامین (استارت آپ فروشگاهی در زمینه فروش عمده کالا به صورت B2B)
مهارت ها
Java
Kotlin
Dart
JavaScript
Android
IOS
Flutter
Spring Boot
React
Docker
Git
CLI
Linux
Cloud Native
AWS
Firebase
LPIC
گواهی پایان دوره
هنرجویان عزیز، مدرک آموزشگاه تحلیل داده، مدرک رسمی از سازمان فنی و
حرفهای میباشد. دانشجویان پس از پایان دوره با ارائه پروژه کاربردی
خود به آموزشگاه و پس از تایید استاد دوره گواهی پایان دوره خود را
دریافت مینمایند.
Hamster Kombat یک بازی جذاب و جدید است که روی پلتفرم تلگرام اجرا میشود. این بازی به شما اجازه میدهد تا در دنیای ارزهای دیجیتال به رقابت بپردازید و سکههای مجازی کسب کنید.
سعی داریم تو این بلاگ به طور کامل شمارو با مراحل ورود به دنیای برنامه نویسی و مسیر های پیش رو آشنا کنیم تا بتونین درست تر و مطمئن تر راهتون رو انتخاب کنین.
نظرات شما