آموزش SEO

Search Engine Optimization(به اختصار SEO) به فرایند بهینه سازی سایت (یا صفحات سایت) جهت کمک به رویت بهتر سایت در نتایج جستجو و در کل بهبود رتبه ی آن گفته می شود. با به کار گیری تکنیک هایSEOیک سایت به معنای واقعی موتور جستجو پسند می شود به گونه ای که در نتایج جستجو بالا آمده و به رتبه ی بهتری در میان سایت های مشابه دست پیدا می کند. این آموزش تکنیک های ساده یSEOرا برای بهبود رویت صفحات سایت در نتایج موتورهای جستجوی مطرح از جملهGoogle،YahooوBing، شرح می دهد.
آموزش سئو

در این مقاله از آموزشگاه تحلیل داده به موارد مهم در سئو می پردازیم

SEO مخفف واژگان Search Engine Optimization و به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. در واقع SEO به یک سری روش اشاره دارد که با استفاده از آن ها می توان میزان بازدیدکنندگان از وب سایت و رتبه آن در صفحه نتایج موتورهای جستجوی مطرح از جمله Google را افزایش داد. با بهره گیری از تکنیک های SEO می توان:

تکنیک های SEO به دو دسته ی کلی تقسیم می شود:White Hat SEO-Black Hat SEO

بسیاری فکر می کنند داشتن کلیدواژه در دامنه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بله همان طور که گفته شد استفاده از کلیدواژه در اسم دامنه بسیار مهم است و کمک شایانی در بهبود رتبه ی سایت می کند، اما لازم است به خاطر داشت که انتخاب کلمات کلیدی در نام دامنه باید طوری باشد که نام دامنه کوتاه بوده، از خط ربط و هایفن در آن استفاده نشود و

یکی از ساده ترین روش های بهینه سازی سایت و بهبود رتبه ی آن، انتخاب اسم مرتبط و مناسب برای فایل ها می باشد. قبل از اقدام به نوشتن این آموزش تحقیقاتی در زمینه ی اسم فایل ها انجام داده و نتیجه گرفتیم که موتورهای جستجوی مطرح همچون Google اهمیت زیادی به اسم فایل ها می دهند.

ظاهر سایت و طرح کلی آن اولین المانی است که نظر کاربر را جلب کرده و خود را در ذهن کاربر حک می کند. سایت هایی هستند که بسیار پیچیده بوده و دارای ظاهر زیبایی هستند، با این وجود زمانی که کاربران و وبگردهای عادی وارد آن می شوند، سایت را بدون حتی یک کلیک بر روی لینک های آن، می بندند.

ظاهر سایت و طرح کلی آن اولین المانی است که نظر کاربر را جلب کرده و خود را در ذهن کاربر حک می کند. سایت هایی هستند که بسیار پیچیده بوده و دارای ظاهر زیبایی هستند، با این وجود زمانی که کاربران و وبگردهای عادی وارد آن می شوند، سایت را بدون حتی یک کلیک بر روی لینک های آن، می بندند.

کلیدواژه یا keyword به واژه ای گفته می شود که کاربر برای یافتن اطلاعات مد نظر در موتورهای جستجو وارد می کند. بیشتر کاربران عباراتی را برای یافتن نتیجه ی مد نظر وارد کنند که از 2 تا 5 کلمه تشکیل شده است. چنین عباراتی در اصطلاح عبارت های جستجو یا search phrase، keyword phrase، query phrase یا فقط کلیدواژه خوانده می شوند. کلیدواژه هایی خوب هستند که خاص و توصیفی باشند. با درک مفاهیم زیر پیرامونkeyword ها، قادر خواهید بود کلیدواژه های خود را در صفحه ی وب بهینه نمایید.

کارشناسان SEO عقیده دارند که metatag ها دیگر جایگاهی در SEO ندارند. با این حال بسیاری از همین کارشناسان از metatag در سایت های خود استفاده می کنند.

تگ Title داخل قسمت head صفحه ی HTML قرار داده می شود. تگ title (که نباید با heading صفحه اشتباه گرفته شود) در حقیقت متنی را که باید در نوار عنوان مرورگر به نمایش درآید (همچنین زمانی که صفحه ای را bookmark می کنید یا آن را به لیست Favorites مرورگر اضافه می نمایید)، مشخص می کند.

محتوا در اصل به هر آنچه در سایت مشاهده می کنید، گفته می شود. این می تواند شامل متن و نوشته، المان های تصویری و گرافیکی و لینک به دیگر وب سایت ها باشد. توصیه می شود از استفاده ی بیش از حد از المان های گرافیکی خودداری کنید، چراکه مورد پسند موتورهای جستجوگر نیستند و علاوه بر آن دانلود و بارگذاری المان های گرافیکی سنگین و پرحجم ممکن است سرعت لود شدن سایت را به خصوص برای کاربران با پهنای باند پایین کاهش دهد.

زمانی که ظاهر وب سایت را طراحی کردید، از کجا می توانید مطمئن باشید که سینتکس های HTML را به خوبی رعایت کرده و کلیه ی tag ها را درجای مناسب در صفحه بکار برده اید؟ بیشتر مرورگرها هم در مواجه با سینتکس ناصحیح اخطار نمی دهند، با این همه دستور و سینتکس غلط، غلط است.

همان طور که می دانید، تهیه، ویرایش و عرضه ی محتوای باکیفیت کاری دشوار و زمان بر است. اگر در صدد بهبود SEO سایت خود هستید، اما به نتایج مورد انتظار دست پیدا نمی کنید، شاید بهتر باشد از یک کارشناس خبره در این زمینه کمک بگیرید.

لینک سازی یا link building به فرایند ایجاد لینک در سایت های غیر به سایت خود گفته می شود تا بدین وسیله تعداد بازدیدکننده مسقیم به سایت (از طریق کلیک کاربر بر روی لینک) و رتبه ی آن در نتایج موتورهای جستجوگر بهبود یابد. در واقع لینک سازی به افزایش میزان محبوبیت سایت از طریق ایجاد لینک اشاره دارد.

امروزه میلیون ها کاربر با گوشی های هوشمند (که سیستم عامل آن ها اندروید، ios و ویندوز تحت موبایل است) به اینترنت وصل شده و به نرم افزارهای تحت وب دسترسی پیدا می کنند. به این خاطر بسیاری از وب سایت ها مجبورند خود را با محیط و شرایط جدید وفق داده و ظاهر سایت خود را طوری طراحی کنند که با محیط موبایل سازگار بوده و بازدیدکننده ی بیشتری را به سایت خود جلب کنند.

نکات آموزشی دیگری پیرامون SEO و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر وجود دارد. به دلیل متنوع بودن نمی توان آن ها را در دسته ی خاصی گنجاند. به همین خاطر این نکات را در دسته ی تکنیک ها و نکات متفرقه در اختیار شما قرار می دهیم.

در طی این آموزش با نحوه ی بهینه سازی کلیدواژه ها، عنوان، متن جایگزین (Alt)، meta tagها، لینک (تگ <a>) و دیگر متن ها از دیدگاه SEO آشنا شدید. همچنین اهمیت داشتن محتوای منحصربفرد و با کیفیت در وب سایت خود را در دست یابی به رتبه ی بالا درک کردید. در فصل تکنیک های متفرقه، سایر روش های بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر را شرح دادیم.