آموزش هوش مصنوعی از صفر ، بدون پیش‌نیاز آموزش هوش مصنوعی ، از صفر بدون پیش‌نیاز!
🎯 شروع یادگیری
بستن تبلیغات
دوره طراحی سایت حرفه‌ای با پروژه واقعی!

دوره جامع و پروژه‌محور طراحی وب با تمرکز روی JavaScript، Ajax و API! با طراحی ریسپانسیو و پروژه‌های حرفه‌ای مثل دیجی‌کالا و شمرون کباب مهارتت رو حرفه‌ای کن!

مشاهده بیشتر
دوره آموزش ساخت CSS Framework ( با SASS )

با دوره رایگان "ساخت فریمورک CSS با Sass" حرفه‌ای شو! دیگه وقتشه کدهای شلوغ و تکراری رو کنار بذاری و فریمورک CSS اختصاصی خودتو بسازی. تو این دوره، از صفر تا صد Sass رو یاد می‌گیری و یاد می‌گیری چطور پروژه‌هات رو سریع‌تر و شگفت‌انگیزتر کنی!

مشاهده بیشتر

آموزش SASS

SASSچیست؟

SASS مخفف Syntactically Awesome Style Sheets می باشد و یک زبان پیش پردازنده CSS یا CSS Preprocessor Language به حساب می آید. SASS اساسا یک روش توسعه یافته از کدنویسی در CSS همراه با سینتکس به حساب می آید.

تعدادی از تصورات غلط از SASS برای افرادی که اصلا از آن استفاده نکرده اند وجود دارد. یکی از آن تصورات غلط این است که آیا SASS جایگزین CSS می باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت خیر ، جواب منفی می باشد ، SASS جایگزین CSS نمی باشد بلکه یک روش برای کوتاه تر نویسی CSS می باشد که در نهایت بعد از کامپایل شدن به همان CSS تبدیل می شود.

تبدیل SASS به CSS :

برداشت اشتباهی که خیلی از افراد از SASS دارند این است که پس از اتمام کار می بایست فایل ها (SASS،SCSS) مستقیما بر روی سرور قرار گیرند تا مرورگر آن ها را بخواند.

متاسفانه این برداشت غلط می باشد و شما بعد از اتمام کار می بایست برای خوانده شدن توسط مرورگرها آن فایل ها را به CSS تبدیل کنید. به این صورت که شما باید به روش لوکال کد نویسی خود را انجام دهید و بعد از کامپایل آن خروجی CSS را بر روی سرور قرار دهید.

برای کامپایل یا تبدیل SASS به CSS می توانید با استفاده از Ruby و نصب SASS روی آن و یا نرم افزارهایی همچون Prepress این کار را به صورت لحظه به لحظه و یا به یکباره انجام داد.

چرا باید از SASS استفاده کرد؟

اگر شما با برنامه نویسان کامپیوتری در مورد کدنویسی front-end صحبت کرده اید آن ها به شما گفته اند که HTML و CSS زبان احمقانه ایست چون کدهای آن از پیش از تعریف شده است و بارها و بارها تکرار می شود ، حقیقت این است که آن ها در این مورد نصف شما حق دارند.

زبان های برنامه نویسی همچون C++ دارای یک مفهوم رایج به نام DRY یا ( Don’t Repeat Yourself ) مواجه هستند و نمی توانند همچون طراحان front-end کدهای زیادی را کپی کنند. آن ها با مفاهیم ساختی همچون تعریف توابع و … رو به رو هستند.

اما این دلیل نمی شود که شما در برابر دوستان برنامه نویس خود سرخورده شوید اینجا است که SASS به کار می آید.

شما می توانید با استفاده از سینتکس ها و نوشتن توابع سرعت و قدرت خود را در کدنویسی front-end افزایش دهید و هم به دوستان برنامه نویس خود بگویید که کد نویسی front-end آن چنان که فکر می کنند بد نیست.

شباهت های SASS و LESS:

  1. کلاس ها (Class)
  2. پارامتر ها .
  3. قانون کلاس های تو در تو که باعث میشود از کد های تکراری جلوگیری شود.
  4. توابعی که باعث میشه بتونیم از محاسبات ریاضی در CSS استفاده کنیم.
  5. تابع هایی برای رنگ ها که باعث میشود بهتر رنگ ها را انتخاب کنید.
  6. قابلیتی که باعث میشد گروهی از استایل ها را فراخوانی کنید.
  7. Scope: قابلیتی که باعث میشود استایل هایتان را به صورت local مدیریت کنید.
  8. ارزیابی هایی از جاوا اسکریپت که باعث میشود آن را در طراحی سایتتان استفاده کنید.

تفاوتهای SASS و LESS:

مهم ترین تفاوت بین LESS و SASS این است که LESS یک library از جاوااسکریپت است و یک زبان کلاینت - ساید (client-side) و در طرفی دیگر SASS فقط روی Ruby اجرا میشود و زبان سمت سرور یا (Server-side) است.

خیلی از توسعه دهنده ها ممکن است از LESS استفاده نکنند چون همانطور که گفته شد LESS یک library جاوااسکریپت است و ممکن است که کاربر جاوااسکریپت را غیر فعال کند ولی SASS چنین مشکلی ندارد .

چند راه حل برای LESS وجود دارد،یکی از راه ها این است که LESS را فقط در حین روند توسعه (Development) استفاده کنید و بعد از این که کارتان تمام شد آن را به صورت یک خروجی CSS تبدیل کنید و بعد آن را توسط یک برنامه minifier به صورت خلاصه و پشت سر هم تبدیل کنید و آن را درون یک فایل جدا CSS بریزید تا به جای فایل های LESS استفاده شوند و یا از برنامه LESS.app استفاده کنید.

با این کارها، دیگه کاربر نیازی به فعال بودن java-script بر روی مرورگرش نداره.یکی از خوبی های SASS این است که نیازی نیست آن را به صورت جدا درون فایل CSS بریزید و برای اینکه آن را روی سرور بذارید میتوانید به صورت مستقل اینکار را بکنید و یا فایل CSS را با آن قاطی کنید ولی برای آنکه آن را اجرا کنید باید Ruby را نصب کنید و سپس SASS را نصب کنید .


آموزش مقدمات SASS

آموزش Sass معارفه
آموزش Sass – معارفه

SASS (صفحه ی سبک دهی با دستور نحوی و ساختار نگارشی بهینه/Syntactically Awesome Stylesheets) یک زبان پیش پردازنده ی CSS است که کدنویسی با CSS را آسان ساخته، در زمان لازم برای طراحی صرفه جویی می کند و در نهایت از نوشتن کدهای تکراری جلوگیری می نماید. به عبارت دیگر یک زبان اسکریپت نویسی قدرتمند و کارا است که افزونه ای برای CSS بوده و Style یا ظاهر فایل های HTML را به صورت ساختارمند تعریف می کند. سری آموزشی پیشرو مبانی این زبان اسکریپت نویسی را به شما یاد می دهد.

2383 بازدید
ادامه
آموزش Sass مرور کلی
آموزش Sass – مرور کلی

SASS یک زبان پیش پردازنده ی CSS است که زمان کدنویسی با CSS را کاهش داده و از نوشتن کدهای تکراری جلوگیری می کند. Sass یک زبان اسکریپت نویسی است که در نهایت به CSS کامپایل می شود. توسعه دهندگان و طراحان وب سایت می توانند با استفاده از این زبان صفحات HTML را به صورت بهینه، کارا و ساختارمند تعریف کنند.

2253 بازدید
ادامه
نصب Sass
آموزش Sass - نصب و تنظیمات لازم برای استفاده از Sass

در مبحث حاضر نصب Ruby را به صورت گام به گام به شما آموزش داده و از آن برای اجرای فایل های SASS استفاده خواهیم کرد.

3288 بازدید
ادامه
آموزش سینتکس SASS
آموزش SASS-دستور نحوی

در آموزش پیشرو قصد داریم شما را با ساختار نگارشی یا همان Syntax زبان پیش پردازنده ی SASS آشنا کنیم.

3844 بازدید
ادامه
استفاده کاربردی از SASS
آموزش SASS - استفاده ی کاربردی از SASS

در این آموزش قصد داریم روش های مختلف استفاده از SASS در پروژه را شرح دهیم.

2549 بازدید
ادامه
CSS Extensions
آموزش Sass – قابلیت هایی که Sass به CSS اضافه می کند (CSS Ex ...

در مبحث پیشرو، ابزارها و قابلیت هایی که Sass به CSS اضافه کرده و تحت عنوان CSS Extension شناخته می شوند، خواهیم پرداخت. Extension های CSS را می توان جهت بهبود قابلیت ها و افزودن امکانات جدید به صفحات وب مورد استفاده قرار داد. جدول زیر چهار extension بسیار پرکاربرد CSS را تشریح می کند.

1999 بازدید
ادامه
آموزش Comments در SASS
آموزش Comments در SASS

در مبحث حاضر، درباره ی Comments و توضیحات کد در Sass می پردازیم. Comments دستورات غیرقابل اجرا هستند که توسعه دهنده آن ها را منحصرا جهت ارائه ی توضیحی درباره ی دستورات اپلیکیشن و فهم آسان آن ها برای خواننده ی کد، در متن برنامه (source code) درج می کند.

2248 بازدید
ادامه
آموزش اسکریپت های SASS
آموزش اسکریپت های SASS

SASS از تعداد محدودی extension یا افزونه به نام SassScript بهره می گیرد که به واسطه ی آن ها property های CSS می توانند از متغیرها، عملیات ریاضی و سایر توابع استفاده کنند.

2017 بازدید
ادامه
آموزش @ Rules and Directives در Sass
آموزش @ Rules and Directives در Sass

Sass علاوه بر پشتیبانی از تمامی @-rule های CSS3، تعداد زیادی دستور اختصاصی خود را در اختیار توسعه دهنده قرار می دهد که تحت عنوان directive شناخته می شوند. این دستورات تاثیرات مختلفی در Sass را دارند.

1941 بازدید
ادامه
آموزش کار با دستورات Directives Expressions  در Sass
آموزش کار با دستورات Directives Expressions در Sass

در مبحث حاضر نحوه ی کار با دستورات و عبارات کنترلی Sass را به شما به صورت کاربردی آموزش خواهیم داد.

1910 بازدید
ادامه
آموزش کار با دستورات Mixin در Sass
آموزش کار با دستورات Mixin در Sass

Mixin ها به شما این امکان را می دهند تا کدهای CSS و دستورات style دهی پرکاربرد که قرار است بارها در جاهای مختلف stylesheet استفاده نمایید را گروه بندی کرده و آماده داشته باشید. Mixin ها می توانند دستورات کامل CSS و هر آنچه که در فایل Sass تعریف شده و بکار می رود را در برگیرد.

2340 بازدید
ادامه
آموزش کار با directive توابع در SASS
آموزش کار با directive توابع در SASS

SASS این امکان را در اختیار توسعه دهنده قرار می دهد تا توابع دلخواه خود را تعریف کرده، آن ها را هر اسکریپتی بکار ببرد و با هر مقداری ورودی فراخوانی کند.آموزش directive توابع SASS

2091 بازدید
ادامه
آموزش روش تولید کد خروجی  CSS output style در Sass
آموزش روش تولید کد خروجی CSS output style در Sass

اگرچه سبک تولید کد خروجی CSS که Sass در حالت پیش فرض بکار می گیرد، به خودی خود کارا بوده و ساختار فایل را به صورت کارا منعکس می کند، با این وجود سلیقه و نیاز افراد بایکدیگر متفاوت است.

2221 بازدید
ادامه

افزونه های SASS

آموزش SASS Property Nested Properties
آموزش SASS-Property های تودرتو Nested Properties

CSS تعداد زیادی property دارد که همگی در قالب "namespace;" های خاصی سازمان دهی شده اند. برای مثال، ویژگی های font-family، font-size و font-weight همگی در namespace ای به نام font قرار دارند. در CSS خالص زمانی که شما می خواهید تعداد زیادی property را که متعلق به یک namespace واحد هستند، مقداردهی نمایید، بایستی هر یک را به صورت مجزا و جداگانه تایپ کنید و این امر زمان گیر و ملال آور است. SASS یک راه میانبر برای شما تعبیه کرده است

2122 بازدید
ادامه
آموزش CSS Extention ها در SASS
آموزش Sass – CSS Extension ها تودرتو سازی دستورات CSS/ Neste ...

این extension به شما امکان می دهد تا دستورات CSS (css rules) را داخل یکدیگر بکار برده و به اصطلاح آن ها را nest نمایید. برای مثال اگر لازم است چندین المان را با Selector ها انتخاب کنید، nested css این اجازه را می دهد تا یک selector را داخل selector دیگر استفاده نمایید و بدین وسیله selector های ترکیبی، پیچیده و تودرتو تعریف نمایید.

2113 بازدید
ادامه
نحوه ی استفاده از placeholder selector در SASS
نحوه ی استفاده از placeholder selector در SASS

Sass از یک انتخابگر ویژه به نام "placeholder selector" استفاده می کند. این انتخابگر کاربردی مشابه id و class دارد با این تفاوت که بجای # و . از کاراکتر % استفاده می کند. این انتخابگر در اصل برای استفاده همراه با دستور @extend تعبیه شده است و بدون این دستور کاربردی ندارد (به تنهایی و بدون دستور @extend ، دستورات و rulesetهایی از CSS که از این placeholder selector ها استفاده می کنند، به CSS تبدیل و ترجمه نمی شود).

1932 بازدید
ادامه
آموزش Referencing Parent Selectors در SASS
آموزش Referencing Parent Selectors در SASS

گاهی لازم می شود از انتخاب گر میزبان دستورات تودرتوی CSS (nested rule's parent selector) به صورت متفاوت و غیر از حالت پیش فرض استفاده نمایید. به طور مثال، شاید لازم باشد style و ویژگی های ظاهری خاصی به یک selector اعمال کنید که به هنگام قرارگیری اشاره گر موس بر روی آن یا زمانی که المان body دارای کلاس معینی بود، خود را نشان دهند.

2255 بازدید
ادامه
آموزش کار با interactive shell در SASS
ابزار و امکانات SassScript – آموزش کار با interactive shell

شما می توانید به راحتی از طریق interactive shell که یک ابزار خط فرمان است دستورات مجاز و استاندارد SassScript را پردازش، اجرا، محاسبه و خروجی را مشاهده نمایید. به منظور راه اندازی shell کافی است دستور خط فرمان sass را همراه با پارامتر -i اجرا نمایید.

1755 بازدید
ادامه
آموزش DataType در Sass
آموزش DataType در Sass

Data type در معنای کلی، روشی است برای دسته بندی داده ها بر اساس نوع در گروه های خاص و برای موارد استفاده ویژه. در Sass که یک زبان تنظیم ظاهر سایت و style دهی می باشد، Data type همین کارایی را دارد و توسعه دهنده را مجاب می کند که نوع داده ای که قرار است در آبجکت ذخیره شود را به هنگام تعریف آن مشخص نماید.

2055 بازدید
ادامه
آموزش Number operations در SASS
آموزش Number operations در SASS

زبان تنظیم ظاهر وب سایت SASS این قابلیت را در اختیار توسعه دهنده قرار می دهد که عملیاتی نظیر جمع، تفریق، ضرب یا تقسیم را بر روی اعداد انجام دهد.

1801 بازدید
ادامه
آموزش Color Operations در Sass
آموزش انجام عملیات ریاضی بر روی Color Operations در Sass

Sass این قابلیت را در اختیار توسعه دهنده قرار می دهد که بر روی کامپوننت ها و مقادیر رنگ، عملیات ریاضی را پیاده سازی کند. این عملیات و محاسبات که با مقادیر رنگ قابل است، به نوبت بر روی کامپوننت های رنگ انجام می شود.

1763 بازدید
ادامه
آموزش string operation در SASS
آموزش string operation در SASS

شما می توانید با استفاده از + مقادیر رشته ای در SASS را به یکدیگر متصل نمایید.

1744 بازدید
ادامه
آموزش Operations در Sass
آموزش Operations در Sass

SASS ویژه ی هر یک از انواع داده ای از عملیات خاصی پشتیبانی می کند،پس قصد ما آموزش عملیات های ممکن در SASS به شما عزیزان است .

1906 بازدید
ادامه
آموزش افزونه Parentheses در SASS
آموزش افزونه Parentheses در SASS

می توان با استفاده از پرانتز (Parentheses) ترتیب و اولویت انجام عملیات در SASS را تغییر داده و مدیریت کرد.

1868 بازدید
ادامه
آموزش Functions در SASS
آموزش توابع Functions در SASS

Sass Script تعداد زیادی توابع کاربردی و مفید ارائه می کند که به راحتی به واسطه ی ساختار نگارشی توابع متعارف CSS (normal CSS function syntax) قابل فراخوانی و اجرا می باشند.

2546 بازدید
ادامه
آموزش Interpolation در selector و property  در Sass
آموزش Interpolation در selector و property در Sass

می توانید با درج متغیر مورد نظر داخل دستور نگارشی #{} (سینتکس interpolation)، آن متغیر را در selector یا (اسم property) property دلخواه در Sass تزریق نمایید.

2216 بازدید
ادامه
آموزش کاربرد & در Sass Script
آموزش کاربرد & در Sass Script

شما می توانید با استفاده از کاراکتر & به selector میزبان (parent selector) اشاره کرده و آن در Sass را انتخاب نمایید. این کاراکتر در واقع برای Sass مشخص می کند که در کدام قسمت از قطعه کد مورد نظر، selector میزبان باید (درج شود) قرار گیرد.

2445 بازدید
ادامه
آموزش Variable Defaults در Sass
آموزش Variable Defaults در Sass

شما می توانید با الصاق پارامتر (flag) !default به انتهای مقدار متغیر مورد نظر برای متغیر مقدار پیش فرض تعیین کنید. چنانچه از قبل مقداری به متغیر اختصاص داده شده باشد، مقدار مجددا به متغیر مورد نظر اختصاص نمی یابد، اما در صورت نداشتن مقدار اولیه، مقدار جدید به آن انتساب می یابد.

2220 بازدید
ادامه
آموزش Boolean operations در Sass
آموزش Boolean operations در Sass

شما می توانید با استفاده از and، or و not بر روی اسکریپت Sass عملیات بولی انجام دهید.

2162 بازدید
ادامه
آموزش کار با دستور import در Sass
آموزش کار با دستور @import در Sass

Sass دستور @import زبان CSS را به ارث برده (بسط داده) و به واسطه ی آن این امکان را فراهم می آورد که فایل های SCSS/SASS را وارد متن پروژه نمایید. تمامی فایل های import شده SCSS/SASS با یکدیگر در قالب یک فایل (خروجی) واحد CSS ادغام می شوند.

3212 بازدید
ادامه
آموزش کار با دستورات media در Sass
آموزش کار با دستورات media در Sass

@media در واقع دستور سبک دهی و تنظیم ظاهر (style rule) را بر روی انواع حالات نمایش یا type media تنظیم می کند. دستورات @media در Sass و CSS کاربردی یکسان دارند، به استثنای یک قابلیت اضافه بر سازمان که آن امکان قرارگیری در بدنه ی دستورات CSS (به صورت تودرتو) می باشد.

2653 بازدید
ادامه
آموزش کار با دستور extend در Sass
آموزش کار با دستور extend در Sass

گاهی به هنگام طراحی یک صفحه لازم می شود که یک کلاس علاوه بر style های (دستورات تنظیم ظاهر) خود، style های کلاس دیگری را نیز داشته باشد. آموزش extend در Sass

2996 بازدید
ادامه
آموزش کار با دستورات at-root در Sass
آموزش کار با دستورات at-root در Sass

دستور @at-root سبب می شود یک یا چند دستور (rule) بجای اینکه داخل بدنه و در زیر انتخابگرهای میزبان (parent selector) جایگذاری (nest) شود، در بالای یک فایل (root فایل) نوشته و خروجی دهد.آموزش کار با دستورات at-root در Sass

2503 بازدید
ادامه
آموزش استفاده از دستور debug در Sass
آموزش استفاده از دستور debug در Sass

دستور @debug خطاها را شناسایی کرده و مقادیر دستورهای Sass Script را در خروجی نمایش می دهد (standard error output stream) و در اشکال یابی و خطا زدایی کد به توسعه دهنده کمک می نماید.

2114 بازدید
ادامه
آموزش استفاده از دستور warn در Sass
آموزش استفاده از دستور warn در Sass

دستور @warn مقدار (نتیجه) دستور Sass Script را در خروجی نمایش می دهد (standard error output stream). آموزش استفاده از دستور warn در Sass

1837 بازدید
ادامه
آموزش استفاده از دستور error در Sass
آموزش استفاده از دستور error در Sass

دستور @error مقدار یا نتیجه ی اجرای دستور SassScript را به صورت یک خطای مهلک به همراه اطلاعات جزئی و خط به خط اجرای دستورات مربوط به خطای مذکور (stack trace) در خروجی نمایش می دهد.آموزش استفاده از دستور error در Sass

1854 بازدید
ادامه
آموزش دستورات کنترلی تابع if در Sass
آموزش دستورات کنترلی تابع if در Sass

تابع درون ساخته ی if() مانند یک عملگر سه گانه ای عمل می کند. این تابع سه پارامتر به عنوان ورودی می گیرد.

2194 بازدید
ادامه
آموزش کار با دستور شرطی if در Sass
آموزش کار با دستور شرطی if در Sass

دستور شرطی @if یک عبارت Sass Script را به عنوان پارامتر گرفته و پس از ارزیابی آن، چنانچه شرط برقرار باشد، دستور style دهی مربوطه که در بدنه ی if گنجانده شده را به المان مورد نظر اعمال می کند.

3236 بازدید
ادامه
آموزش کار با حلقه ی for در Sass
آموزش کار با حلقه ی for در Sass

در Sass دستور for یک مجموعه دستور style دهی را به دفعات معینی تکرار کرده و به عنوان خروجی تولید می کند.

2660 بازدید
ادامه
آموزش کار با دستور حلقه ی each در Sass
آموزش کار با دستور حلقه ی each در Sass

در Sass حلقه ی each برای پیمایش در list،map و کار با آیتم ها بکار می رود. این دستور کنترلی یک فرم یا شکل استفاده دارد و آن @each $var in <list or map> می باشد.

2312 بازدید
ادامه
آموزش کار با دستور حلقه ی while در Sass
آموزش کار با دستور حلقه ی while در Sass

دستور کنترلی @while یک عبارت یا دستور Sass Script را به عنوان پارامتر گرفته و دستورات style دهی تعریف شده در بدنه را به تعداد دفعات معینی تا زمانی که شرط خاصی برقرار است تکرار می کند.

2353 بازدید
ادامه
آموزش نحوه ی تعریف Mixin در Sass
آموزش نحوه ی تعریف Mixin در Sass

برای تعریف mixin لازم است ابتدا دستور @mixin، سپس اسم دلخواه، آرگومان هایی که قرار است به آن ارسال شوند و در نهایت قطعه کدی که دربردارنده ی محتوای mixin خواهد بود را مشخص نمایید.آموزش نحوه ی تعریف Mixin در Sass

2801 بازدید
ادامه
آموزش وارد کردن یک mixin در فایل StyleSheet با Sass
آموزش وارد کردن یک mixin در فایل StyleSheet با Sass

می توان با استفاده از دستور @include، قطعه کد mixin را به فایل stylesheet مورد نظر اضافه کرد.در Sass

2176 بازدید
ادامه
آموزش ارسال آرگومان به mixin در Sass
آموزش ارسال آرگومان به mixin در Sass

Mixin ها می توانند مقادیر SassScript (متغیرها) را در قالب آرگومان دریافت کنند. این مقادیر زمانی به عنوان آرگومان به mixin ارسال می شوند که mixin مورد نظر به واسطه ی دستور @include در فایل stylesheet وارد و فراخوانی شده باشد.

2100 بازدید
ادامه
آموزش ارسال آرگومان Content Block به mixin در Sass
آموزش ارسال آرگومان Content Block به mixin در Sass

در Sass این امکان تعریف شده که قطعه کدی که حاوی مجموعه ای از دستورات style دهی هست را به عنوان آرگومان به mixin ارسال کرد.

2197 بازدید
ادامه