آموزش html

آموزش HTML دروازه ای برای ورود به دنیای یادگیری ، ایجاد و طراحی وب سایت های بسیار پیشرفته و امروزی می باشد. دراین دوره از آموزش HTML یاد خواهیم گرفت که چگونه با کدهای ساده HTML میتوان سایت های پویا طراحی کرد.
البته برای ایجاد شگفتی در طراحی سایت تنها با آموزش HTML نمیتوان تمام نیازهای امروزی طراحی سایت را برآورده کرد. بلکه نیازمند آموزش های دیگر از جمله آموزش CSS، آموزش JavaScript، آموزش Jquery و ... داریم
پیش نیاز های آموزش html :
قبل از پیش رفتن برای آموزش HTML شما باید یک دانش پایه برای کار با ویندوز و سیستم عملیاتی Lunix داشته باشید. علاوه بر این برای آموزش HTML شما باید با موارد زیر آشنا باشید:
• تجربه کار با هر ویرایشگری مانند Notepad، Notepad ++ و یا Editplus و غیره برای آموزش html .
• چگونگی ایجاد مسیرها و فایل ها روی کامپیوتر خود برای آموزش html
• چگونگی مسیریابی از طریق مسیرهای مختلف برای آموزش html.
• چگونگی تایپ کردن محتوا در یک فایل و ذخیره ی آنها روی کامپیوتربرای آموزش html.
• درک تصاویر با فرمت های مختلف مانند JPEG و PNG برای آموزش html.
زبان نشانهگذاری ابرمتنی یا زنگام یا ا اچتیامال، HTML یا HyperText Markup Language در کنار سیاساس هستهٔ فناوری ساخت صفحههای وب هستند. اچتیامال زبان توصیف ساختار صفحههای وب است. زبانیاست برای نشانهگذاری ابرمتن(فرامتن) که برای تدوین قالب و طراحی صفحههای وب به کار میبرند. دستورالعملهای این زبان، برچسب (Tag) نام دارند که محتوای یک صفحهٔ وب، با آنها، نشانهگذاری شده و بدینترتیب، نحوهٔ نمایش آن صفحه برای مرورگرهای وب، توصیف میشود. تاکنون نسخهٔ ۵ آن عرضه است. در واقع زبانی که موتورهای جستجو آن را میفهمند و از طریق آن داده های هر صفحه از وب را به کاربر نشان میدهند HTML میباشد که خاصیت استاتیک دارد یعنی تنها زبان نمایش کاربر است و از طریق آن میتوان برنامه نویسی استاتیک وب سایت یا سمت کاربر را انجام داد .
هر یک از برچسبهای اچتیامال، معنا و مفهوم خاصی دارند و تأثیر مشخصی بر محتوا میگذارند؛ مثلاً برچسبهایی برای تغییر شکل ظاهری متن، نظیر درشت و ضخیم کردن یک کلمه یا برقراری پیوند به صفحات دیگر در اچتیامال تعریف شدهاند.
یک سند اچتیامال، یک پروندهٔ مبتنی بر متن (Text–based) است که معمولاً با پسوند .htm یا .html نامگذاری شده و محتویات آن از برچسبهای اچتیامال تشکیل میشود. مرورگرهای وب، که قادر به درک و تفسیر برچسبهای اچتیامال هستند، تکتک آنها را از داخل سند اچتیامال خوانده و سپس محتوای آن صفحه را نمایانسازی (Render) میکنند.
اچتیامال زبان برنامهنویسی نیست، بلکه زبانی برای نشانهگذاری ابرمتن است و اساساً برای ساختمند کردن اطلاعات و جدایش اجزای منطقی یک نوشتار — نظیر عناوین، تصاویر، فهرستها، بندها و جداول — به کار میرود. از سوی دیگر، اچتیامال را نباید به عنوان زبانی برای صفحهآرایی یا نقاشی صفحات وب به کار بُرد؛ این وظیفه اکنون بر دوش فناوریهای دیگری همچون سیاساس است.
گفتنی است اچتیامال شکلی از زبان دیگری بنام اسجیامال است و World Wide Web Consortium آن را به عنوان استانداردی برای نشانهگذاری مستندات ابرمتنی برای عرضه در وب، تدوین کردهاست.
در اچتیامال سه نوع برچسب وجود دارد:
1. تگهای یکه. مانند < HR > که خط رسم میکند.
2. تگهایی که شروع و پایان دارند. مثل: < head >< /head >
3. تگهایی که دارای ویژگی میباشند. مثل:
< a href="http://www.w3.org%22 >متن< /a >
تاریخچه
توسعه
در سال ۱۹۸۰ فیزیکدانی به نام تیم برنز لی که با پروژهٔ CERN همکاری داشت ENQUIRE را طراحی و ارائه کرد که یک سیستم مهم برای محققان CERN بود تا اینکه از این دادهها به شکل مشترک استفاده کنند. در سال ۱۹۸۹، Berners- Lee یک یادداشت پیشنهاد یک سیستم ابر متن مبتنی بر اینترنت نوشت. Berners- Lee یک نوع خاص HTML را مشخص نمود و یک نسخهٔ جستجوگر و نرمافزار سرور را در انتهای۱۹۹۰ نوشت. در این سالیان این فیزیکدان و مهندس سیستمهای دادههای CERN بنام Robert Cailliau یک سرمایهگذاری مشترک را انجام دادند ولی این پروژه به شکل رسمی توسط CERN دنبال نشد. در یادداشتهای شخصی او از سال ۱۹۹۰ اشاره شده است که برخی از مناطق مختلف ابر متن (hypertext) به کار گرفته شده است و در ابتدای آن از یک دائرةالمعارف استفاده گردید.
اولین بار شرح کامل HTML به این شکل بود که به آن در نسخههای قبلی "HTML Tags" گفته شد که برای اولین بار توسط Berners –Lee در سال ۱۹۹۱ روی اینترنت قرار گرفت؛ که آن توصیف ۱۸ عناصر شامل عناصر اولیه، طراحی نسبتاً ساده از HTML بود. به غیر از Hyperlink این موارد تحت تاثیر SGMLguid در فرمت مبتنی بر SGML قرار گرفت و در پروژهٔ CERN به کار. رفت یازده مولفه از آن در HTML 4 نوشته شده است.
زبان نشانه گذاری ابرمتنی به شکلی است که مرورگرهای وب برای تحلیل و نوشتن متون تصاویر و دیگر مواد روی صفحات قابل شنیدن و قابل دیدن وب به کار میرود. ویژگیهای پیش فرض برای هر مورد در ساختار HTML در جستجوگر تعریف شده است و این ویژگیها را میتوان تغییر داد و یا اینکه توسط CSS بر اساس طراحی صفحه افزایش داد. بسیاری از اجزای متن در گزارش فنی 1988 ISO به شکل TR9537 ارائه شده است که نام این جزء روشهای استفاده از SGML بود که در آن ویژگیهای اولیه ساختار زبانی مانند آنچه که در مورد فرمان RUNOFF دیده میشود استفاده شد که در ابتدای دهه ۱۹۶۰ برای CTSS ارائه شده است. این فرمانهای ساختاری از فرمانهای مورد استفاده توسط typesetters استفاده میکند که به شکل دستی برای فرمتهای مختلف در نظر گفته شدهاند. اما اصل SGML برای ساختار کلی بر اساس اجزای مختلف است (محدودههای حاشیه نویسی تو در تو به همراه ویژگیهایی که دارد) تا اینکه از اثرات چاپ استفاده شود. همچنین جداسازی ساختارها و شکل ترکیبی نیز باید در نظر گرفته شود. HTML به شکل مداوم به این صورت با CSS به کار گرفته میشود.
Berners- Lee از HTML به عنوان یک ابزار برای SGML استفاده کرده است. به طور کلی آنرا به عنوان دستور نیروی ضربت مهندسی اینترنت(IETF) تعریف کرده است که در سال ۱۹۹۳ نسخههای اولیه از آن را بر اسا HTML ارائه نمود."زبان نشانه گذاری ابرمتنی HTML" پیش نویسی اینترنتی توسط Dan Cannolly ،Berners- Lee ارائه گردید و درون تعریف نوع سند SGML برای تعریف گرامر ارائه شد. این نسخه اولیه پس از شش ماه منقضی گردید ولی قابل توجه اینکه از جستجو گرNCSA Mosaic به شکل جستجو گر پیش فرض برای تصاویر بر خط استفاده شد که نشان دهندهٔ فلسفهٔ IETF در استانداردهای ساختارهای موفق است. به همین شکل Dave Raggett's رقابت خود را با ارائه(Internet-Draft , HTML+(Hypertext Markup format از انتهای ۱۹۹۳ شروع کرد و پیشنهاد کرد که یک ساختار اجرایی مانند جداول و شکلهای پر شونده را میتوان برای این منظور به کار گرفت.
پس از انکه HTML و +HTML به شکل پیش نویس در ابتدای ۱۹۹۴ منقضی گردید،IEFT یک گروه کاری HTML را ایجاد کرد که در سال ۱۹۹۵ نسخهٔ HTML 2.0 تکمیل گردید، HTML اولیه با این قصد ساخته شده که به شکل یک ساختار استاندارد در آینده از آن استفاده شود.
پس از آن پیشرفتهایی در IETF در نظر گرفته شد که مورد توجه رقیبان قرار گرفت. تا سال ۱۹۹۶ ویژگیهای HTML حفظ شد و ورودیهایی از نرمافزارهای تجاری گرفته شد که این کار توسط (W3C) انجام شد. اما در سال 2000 HTML یک استاندارد بینالمللی (ISO/IEC 15445:2000) گردید. HTML4.01 در انتهای ۱۹۹۹ انتشار یافت و پس از آن ساختار بعدی آن در سال ۲۰۰۱ به شکل کامل منتشر شد- در سال ۲۰۰۴ پیشرفتهایی در HTML5 در (WHATWG) در نظر گرفته شد و شکل قابل ان تشار آن به شکل W3C در سال ۲۰۰۸ ارائه گردید.
مقدمات HTML

HTML مخفف عبارت Hyper Text Markup Language می باشد که در ئاقع گسترده ترین زبان استفاده شده در صفحات وب می باشد.

HTML مخفف Hypertext Markup Language می باشد که گسترده ترین زبان مورد استفاده برای نوشتن صحات وب است.

خطوط افقی برای بخش های شکست بصری یک داکیومنت استفاده می شوند. برچسب <hr> خطی از موقعیت کنونی داکیومنت به حاشیه ی سمت راست ایجاد کرده و خط را طبق آن می شکند.
شروع کار با Html

یک عنصر HTML توسط یک برچسب شروع کننده تعریف می شود. اگر عنصر دارای محتوای دیگری باشد، با یک برچسب بسته کننده تمام می شود

برخی از برچسب های HTML مانند برچسب های تیتر و برچسب های پاراگراف، و موارد استفاده ی آنها را مشاهده کردیم. تاکنون از آنها به ساده ترین شکل خود استفاده کرده ایم، اما بیشتر برچسب های HTML می توانند ویژگی هایی داشته باشند که مقداری اطلاعات اضافه می باشد.

اگر با پردازشگر word کار می کنید باید با بولد کردن (bold)، ایتالیک کردن و آندلاین کردن متن آشنا باشید. این ها فقط سه گزینه از ده گزینه موجود برای چگونگی ظاهر شدن متن در HTML و XHTML می باشند.

HTML علاوه بر مشخص کردن اطلاعات مهم به روش های مختلف در مورد یک داکیومنت، به شما اجازه می دهد تا متادیتا را نیز مشخص کنید. عناصر META می توانند برای وارد کردن جفت مقدار/نام استفاده شوند،

کامنت قطعه ای از کد می باشد که توسط مرورگرها نادیده گرفته می شود. افزودن کامنت به کد HTML خود، تمرین خوبی است، به ویژه در داکیومنت های پیچیده برای نشان دادن بخش هایی از یک داکیومنت و یادداشت هایی دیگر به هرکس که کد را نگاه می کند. کامنت ها به شما و دیگران کمک می کنند تا کد خود را متوجه شوید و قابلیت خواندن آن را افزایش می دهد.

شما می توانید از فایل تصویر JPEG، PNG یا GIF متناسب با راحتی خود استفاده کنید، اما مطمئن شوید که در ویژگیsrc نام درست فایل تصویر را مشخص کرده اید. نام تصویر همیشه یک مورد هوشمند می باشد.

جدول های HTML به نویسندگان وب اجازه می دهند تا داده هایی مانند متن، تصاویر، لینک ها، جدول های دیگر و غیره در ردیف ها و ستون ها تنظیم کنید. جدول های HTML با استفاده
کار با لیست ها و لینک ها در HTML

اگر تمایل دارید آیتم های خود را به جای قرار دادن در یک لیست دارای bullet، در یک لیست عددگذاری شده قرار دهید، می توانید از لیست منظم HTML استفاده کنید. این لیست با استفاده از برچسب <ol> ایجاد می شود. شماره گذاری از یک شروع شده و برای هر لیست منظم عنصر بعدی با اضافه شدن یک عدد و به همراه برچسب <li> اضافه می شود.

لینک های متن HTML: یک صفحه ی وب می تواند لینک های متنوعی داشته باشد که شما را مستقیما به صفحات دیگر یا حتی بخش هایی خاص از یک صفحه ی ارائه شده می برد. این لینک ها هایپرلینک نامیده می شوند.

نقشه تصویر (Image Map) در HTML یکی از ابزارهای قدرتمند برای ایجاد تعامل در صفحات وب است که به شما اجازه میدهد تا مناطق قابل کلیک را درون یک تصویر تعریف کنید.

قرار دادن یک لینک ایمیل HTML روی صفحه ی وب خود کار سختی نیست، اما این کار ممکن است باعث بروز مشکل اسپم های غیرضروری در اکانت ایمیل شما شود. افرادی هستند که می توانند برنامه هایی را برای جمع آوری چنین ایمیل هایی اجرا کنند و سپس آنها را به راه های مختلف برای اسپم کردن استفاده کنند.

اب های HTML برای تقسیم پنجره ی مرورگر شما به چند بخش استفاده می شوند که هر بخش می تواند یک داکیومنت مجزای HTML رابارگذاری کند. مجموعه ای از چارچوب ها در پنجره ی مروگر به عناون frameset شناخته می شوند.

<iframe> یک محدوده ی مستطیلی را در داخل داکیومنت تعریف می کند که در آن مرورگر می تواند یک داکیومنت مجزا را ارائه دهد، مانند نوارهای اسکرول و حاشیه ها.

به طور پیش فرض رنگ زمینه ی صفحه ی وب شما سفید می باشد. ممکن است این زمینه را دوست نداشته باشید، اما نگرانی وجود ندارد. HTML دو روش مناسب زیر را ارائه می دهد تا زمینه ی صفحه وب خود را به دلخواه بیارایید.

رنگ ها برای دادن یک ظاهر و احساس خوب به وب سایت شما بسیار مهم می باشند. شما می توانید رنگ ها را روی لایه ی صفحه با استفاده از برچسب <body> مشخص کنید، یا می توانید رنگ ها را برای برچسب های مجزا با استفاده از ویژگی bgcolor مشخص کنید.
فونت ها، فرم ها،Style Sheet و جاوا اسکریپت در html

فونت ها نقش مهمی در زیبا ساختن و خواناتر کردن وب سایت بازی می کنند. ظاهرو رنگ فونت به طور کامل بستگی به کامپیوتر و مرورگری دارد که استفاده می شود،

وقتی که می خواهید داده هایی را از سایت بازدیدکننده جمع آوری کنید، به فرم های HTML احتیاج خواهید داشت. به عنوان مثال در هنگام ثبت یوزر، اطلاعاتی مانند نام، آدرس ایمیل و کارت اعتباری و غیره را جمع آوری می کنید. یک فرم داده ها را از بازدیدکننده ی سایت می گیرد

گاهی اوقات تمایل دارید که موسیقی یا ویدئو به صفحه ی وب خود اضافه کنید. ساده ترین راه برای افزودن صدا یا ویدئو به وب سایت، وارد کردن برچسب خاص HTML

Marquee در HTML یک قطعه اسکرولینگ می باشد که یا به صورت افقی در عرض متن ویا به صورت عمودی در پایین صفحه ی وب شما نمایش داده می شود، بستگی به تنظیمات دارد وتوسط برچسب

سربرگ HTML فراگرفته ایم که یک نمونه داکیومنت HTML دارای ساختار زیر می باشد.

Cascading style sheet (CSS) بیان می کند که داکیومنت ها روی صفحه و در چاپ چگونه نشان داده می شوند، یا شاید چگونه بیان می شوند. از زمانی که کنسرسیوم در سال 1994 تاسیس شد، W3C به طور فعالانه ای در استفاده از Style sheet روی وب پیشرفت کرده است.

یک اسکریپت قطعه ی کوچکی از برنامه است که می تواند به وب سایت شما تعامل اضافه کند. به عنوان مثال یک اسکریپت می تواند یک هشدار پاپ آپ مربوط به باکس پیغام تولید کند، یا یک منوی رو به پایین ایجاد کند. این اسکریپت توسط javascript یا VBScript نوشته می شود.

لی اوت برای یک صفحه ی وب بسیار مهم است، چرا که دید بهتری نسبت به وب سایت شما ارائه می دهد. طراحی لی اوت خوب با منظره و حس خوب برای یک وب سایت زمان فوق لعاده زیادی می گیرد. این روزها همه ی وب سایت های مدرن از چارچوب هایی بر اساس جاوااسکریپت و CSS استفاده میکنند