آموزش هوش مصنوعی از صفر ، بدون پیش‌نیاز آموزش هوش مصنوعی ، از صفر بدون پیش‌نیاز!
🎯 شروع یادگیری

آموزش طراحی تجربه کاربری UX

فرآیند به معنای کاری است که ما می خواهیم گام به گام انجام دهیم. دنیا اینگونه است ما می توانیم مناسب ترین راه را برای انجام کاری که می خواهیم انتخاب کنیم. همین داستان در مورد طراحی UX نیز صدق می کند. برای شروع کار طراحی مراحل اجرای یک فرآیند لازم است. بیایید بررسی کنیم که چگونه فرآیند بهتری پیدا می کنید؟

در ادامه با هم به برخی از محبوب ترین روش های طراحی UX در جهان نگاه می اندازیم:

روش آبشاری سنتی

روش آبشاری از قدیمی ترین روش هاست. ممکن است به خاطر داشته باشید که قبلاً با استفاده از این روش نرم افزار طراحی می کردیم. بزرگترین مشکل روش آبشاری این است که کاملاً خطی است و مراحل یکی پس از دیگری اتفاق می افتد، بنابراین کار با آن زمان زیادی می برد. در این روش کل محصول را از قبل طراحی می کنیم.

فرآیند تفکر طراحی

آنچه در این روش باید بدانید، هنر حل مسئله است. چندین فرآیند تفکر برای طراحی وجود دارد. محبوب ترین مدل ارائه شده Stanford D است.

اگر می‌خواهید مشکلی را حل کنید، باید مسئله مورد بررسی را به درستی درک کنید و راه حل آن، تحلیل و بررسی اولین قدم‌ها است. فرآیند ایده پردازی در برخی از آموزش ها به طرز شگفت انگیزی توضیح داده شده است. در ابتدا نمونه های اولیه کوچک بسازید و راه حل را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که آیا خوب کار می کنند یا خیر. اگر مشکلی در اجرا پیش نیاید، می توانید وارد فاز اجرا شوید.

اجرای فرآیند UX

باید بدانید که کل محصول به یکباره ساخته نمی شود. تفکر طراحی را به این موضوع متصل کنید، آن را در بازار آزمایش کنید و بخواهید که این محصول را در تکرارهای کوچک بسازند. این یک فرآیند جدی، اما برای یک PO ضروری است زیرا در درجه اول برای کارآفرینان نوشته شده است.

ایجاد تایم باکس برای 5 روز (سرعت طراحی)

تفاوت بین تفکر طراحی و سرعت طراحی چیست؟ پاسخ این است که " سرعت یک تفکر طراحی ساختار یافته با زمان است". برای افزایش مهارت خود تعامل هرچه بیشتر هنگام کار با صاحبان محصول و کارآفرینان ضروری است. اما تطبیق تمامی موارد در پروژه خود در شرکت کمی چالش برانگیز است. وقتی در یک شرکت نرم افزاری هستیم با انواع مختلفی از پروژه ها مواجه می شویم. انواع پروژهای دریافتی را می توان به سه بخش اصلی تقسیم کرد:

  • • تولید محصول از ابتدا. • یک محصول را اصلاح کنید یا UX را افزایش دهید. • محصول
  • مراحل فرآیند تفکر طراحی (UX)

    شاید تاکنون نام تفکر طراحی را شنیده باشید. بیش از هر زمان دیگری، بسیاری از صنایع رویکردی انسان محور برای تکامل محصولات موجود خود و تولید ایده های جدید برای ارائه خدمات بهتر به مشتریان خود دارند. بیایید نگاهی دقیق‌تر به این موضوع بیندازیم که تفکر خلاق چیست و چگونه باید در سازمان شما اعمال شود. طبق آمار، 79 درصد از شرکت‌ها موافق هستند که تفکر خلاق فرآیند تفکر را بهبود می‌بخشد و 71 درصد پس از اتخاذ تفکر خلاق، از تغییر قابل توجهی در طراحی خود لذت می‌برند.

    تفکر طراحی

    تفکر طراحی یک ایدئولوژی و همچنین فرآیندی است که به دنبال حل مسائل پیچیده به روش کاربر محور است. بر دستیابی به نتایج عملی و راه حل هایی تمرکز دارد که باعث می شود محصول کاربر پسند باشد و از نظر فنی در بازار اقتصادی دوام پیدا کند.

    فرآیند تفکر طراحی، نیازهای کاربر را در اولویت قرار می دهد. مرحله اول فرآیند به ایجاد همدلی با کاربران هدف و درک نیازها، انتظارات و رفتارهای آنها اختصاص دارد.

    در مرحله بعد، به سرعت بر روی ساخت نمونه های اولیه و ارائه ایده های آزمایش شده به کاربران واقعی تمرکز خواهید کرد. ذات فرآیند تفکر طراحی، آزمایش سریع و مکرر راه حل ها است. به این ترتیب، می توانید بازخورد اضافه کنید و تغییرات لازم را مدت ها قبل از بهبود محصول انجام دهید.

    به طور خلاصه، فرآیند برنامه ریزی، شما را قادر می سازد تا راه حل های نوآورانه ای برای مشکلات پیچیده بر اساس نیازهای کاربر هدف پیدا کنید.

    پنج مرحله فرآیند تفکر طراحی

    اصول خاصی وجود دارد که دانستن آنها برای تفکر طراحی، اساسی است. درادامه پنج مورد از مهمترین اصول تفکر خلاق جهت طراحی را بیان کرده ایم.

    1) در مورد نیازهای کاربران خود تحقیق کنید:

    برای ایجاد محصولات و خدمات مورد نیاز، باید بدانید که کاربران شما چه کسانی هستند و چه می خواهند. انتظارات آنها از محصولی که ایجاد می شود چیست؟ چالش آنها در این زمینه چیست؟

    در طول بررسی نیاز، زمانی را برای مشاهده و تعامل با کاربران واقعی (یا افرادی که نماینده گروه هدف شما هستند) اختصاص می‌دهید. (انجام مصاحبه، تماشای نحوه تعامل آنها با یک محصول موجود، و به طور کلی تمرکز بر حالات چهره و زبان بدن)

    به عنوان اولین گام در فرآیند تفکر طراحی، مرحله اول شما را تشویق می‌کند که مفروضات خود را کنار بگذارید. همچنین قادر خواهید بود با در نظر گرفتن کاربران واقعی طرح خود را ایجاد کنید. منظور از تفکر طراحی همین است.

    2) نیازها و مشکلات کاربران خود را بیان کنید:

    با کنار هم قرار دادن تمام اطلاعات جمع آوری شده در مرحله اول، مرحله بعدی این است که بیان مسئله را به وضوح تعریف کنید. بیان مشکل حاصل باید با عبارات انسان محور بدون تمرکز بر اهداف کسب و کار گرفته شود.

    همانطور که داده های حسی را بررسی می کنید، روی شناسایی الگوها و مشکلات در گروه های مختلف مردم تمرکز کنید. جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه مردم چگونه در حال حاضر مشکل را حل می کنند، نکاتی را در مورد چگونگی ارائه راه حل خلاقانه تر ارائه می دهد. شما نمی توانید مشکلات همه کاربران خود را حل کنید. مهم ترین یا قوی ترین مسائلی را که باید در حین حرکت به جلو در نظر بگیرید، بیابید.

    3: فرضیات را به چالش بکشید و ایده بسازید (ایده پردازی):

    اکنون که مشکل روشن شده است، زمان آن رسیده که در مورد راه هایی برای رفع این نیازهای ناقص فکر کنیم. شما در ابتدا تا حد امکان ایده ها را جمع آوری می کنید، تا تیم شما بتواند آنها را بررسی و آزمایش کنند. مرحله ایده پردازی نشان دهنده گذار از شناسایی مشکل به کاوش راه حل است.

    بین تولید محصول؛ ایده و ارزیابی جریان دارد، اما جدا نگه داشتن هر فرآیند از مرحله دیگر مهم است. وقتی زمان ایده‌پردازی فرا می‌رسد، بدون تمرکز بر کیفیت یا امکان‌پذیری ایده، آن را به سرعت انجام دهید. پس از افزودن ایده، وارد مرحله ارزیابی شوید. اینجاست که می‌توانید در اتاق بروید و در صورت نیاز درباره ایده‌های ارائه شده برای شفاف‌سازی بحث کنید.

    مرحله ایده‌پردازی معمولاً یک مرحله بسیار خلاقانه و آزاد برای یک تیم است، زیرا آنها اجازه دارند قبل از تصمیم‌گیری درباره آنچه می‌خواهند نمونه‌سازی کنند، به ایده‌هایی خارج از چارچوب فکر کنند.

    4: شروع به ایجاد راه حل کنید (ایجاد نمونه اولیه) :

    از طریق آزمون و خطا، تیم شما تشخیص می دهد که کدام راه حل به بهترین وجه به مشکل های شناسایی شده رسیدگی می کند. این مسئله معمولاً شامل نسخه‌های مقیاس‌شده محصولات یا سیستم‌های مورد نظر می‌شود، بنابراین می‌توانید از افرادی که قصد دارند به آنها خدمات ارائه کنند، بازخورد دریافت کنید.

    هدف این است که با نسخه ای کمتر قابل اعتماد از راه حل مورد نظر شروع کنید و آن را در طول زمان بر اساس بازخورد بهبود بخشید. شروع با یک نمونه اولیه کاغذی به شما کمک می کند تا با کمترین تلاش سریع پیش بروید.

    نمونه اولیه باید نمایشی واقع بینانه از راه حل باشد تا بتوانید درک کنید که چه موردی به درستی کار می کند و چه المانی کار نمی کند. این مورد بر اساس بازخورد از مرحله آزمایش در یک چرخه تکراری اصلاح و به روز می شود. ماهیت کم هزینه و سبک نمونه سازی به شما امکان می دهد راه حل های متعددی را برای آزمایش به صورت ترکیبی توسعه دهید تا بهترین راه حل ممکن را برای رفع نیازهای برآورده نشده کاربران شناسایی کنید.

    5: راه حل های خود را امتحان کنید (تست):

    در مرحله نهایی تمام کارها و اطلاعات در کنار هم قرار می گیرند تا محصول را تست کنند. لازم به ذکر است که این قسمت هنوز یک مرحله تعاملی است. شما باید دوباره از کاربران خود سوالاتی بپرسید، درست همان کاری که در مرحله اول انجام دادید. تفاوت این است که نمونه اولیه طرح خود را به آنها نشان دهید تا در مورد اینکه آیا مشکل آنها را حل کرده اید یا نه، بازخورد دریافت کنید.

    مرحله آزمایش ضروری است زیرا همه چیز در نهایت باید در مورد افرادی باشد که از محصولات شما استفاده می کنند. اکنون زمان آن است که بیانیه مشکل را دوباره مرور کنید و مطمئن شوید که راه حل نهایی آن نیازها را برآورده و ناامیدی ها را برطرف می کند.

    شما می خواهید ببینید که کاربر واقعی در مورد ایده شما چه فکر می کنند. این مرحله اجازه می دهد تا تمام جزئیات حذف و اصلاح شوند تا بهترین راه حل ممکن ایجاد شود.

    به طور کلی، باید درک کنید که این مراحل حالت‌های مختلفی هستند که به جای مراحل متوالی، به پروژه کلی طراحی کمک می‌کنند. هدف شما این است که عمیق ترین درک کاربران و محصول ایده آل آنها را به دست آورید.


    آموزش ابزارهای طراحی UX

    Wireframe وایرفریم
    Wireframe

    دراین مقاله از مباحث آموزشی طراحی UX، سعی شده یک وایرفریم را معرفی و گام به گام طراحی کنیم.

    822 بازدید
    ادامه